• Novosti online

  RCC danas predstavlja rezultate istraživanja Balkanski barometar

  Savet za regionalnu saradnju (RCC) predstaviće danas u Briselu rezultate četvrtog istraživanja mišljenja javnosti i privrednika „Balkanski barometar 2018″, što je deo mehanizma za praćenje rasta i razvoja regiona.

  Na predstavljanju „Balkanskog barometra 2018“ govoriće generalni sekretar RCC Goran Svilanović, kao domaćin, i direktorka za Zapadni Balkan pri Generalnoj direkciji Evropske komisije (EK) za susedstvo i pregovore o proširenju Henoveva Ruis Kalavera (Genoveva Ruiz Calavera).

  Balkanski barometar je godišnje istraživanje mišljenja koje je naručio RCC, a sprovela agencija GfK, u sklopu kojeg se prikupljaju i analiziraju informacije od gradjana i privrednika iz regiona na različite teme kao što su zaposlenost, trgovina, investicije i korupcija.

  Četvrtim izdanjem je u toku 2017. godine bilo obuhvaćeno 6.000 gradjana i 1.200 preduzeća, navedeno je u saopštenju RCC.

  RCC je juče predstavio rezultate sprovodjenja strategije rasta regiona Jugoistočna Evropa 2020 (JIE 2020) u Briselu, gde su učesnici kazali da se Zapadni Balkan vratio putu rasta sa više od 600.000 radnih mesta otvorenih u proteklih nekoliko godina, od čega skoro 400.000 samo u Srbiji.

  Strategija i barometar sastavni su deo mehanizma koji ova organizacija koristi za praćenje razvoja i rasta regiona, i zajedno daju odličan presek situacije, pri čemu rezultati sprovodjenja strategije JIE 2020 pokazuju rezultate sveobuhvatnih reformi koje ekonomije pojedinačno sprovode, dok Balkanski barometar pruža uvid u mišljenja gradjana i privrednika o tim reformama i njihovim rezultatima, naveo je RCC.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com