• Novosti online

  Rebić: Policija na putu da otkrije nalogodavce nasilja na derbiju

  Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je da je policija na dobrom putu da identifikuje nalogodavce nereda na južnoj tribini Partizanovog stadiona, za vreme poslednjeg večitog derbija.

  „Ljudi koji su do sada uhapšeni nisu rekli ko ih je i iz kojih razloga angažovao. Ili se plaše da kažu ili ne znaju. Još se radi na ovom slučaju i na dobrom smo putu da identifikujemo nalogodavce“, rekao je Rebić u intervjuu za novogodišnji trobroj Večernjih novosti.

  Najmanje 20 navijača je povredjeno a 14 ih je uhapšeno zbog nereda koji su se sredinom decembra dogodili na utakmici fudbalskih klubova Partizan i Crvena zvezda. Uhapšenima je tada odredjen pritvor, u kojem se i dalje nalaze.

  Neredi su izbili u prvom poluvremenu kada je na južnoj tribini došlo do medjusobne tuče Partizanovih navijača, u kojoj su sa obe strane učestvovali po svemu sudeći plaćeni huligani iz Hrvatske, ali i Bugarske i Grčke.

  Rebić je rekao da je stanje bezbednosti u Srbiji stabilno i da gradjani nemaju razloga za brigu.

  „Ipak, ne želimo ništa da prepustimo slučaju i zato konstantno razmenjujemo informacije i sa stranim službama bezbednosti i iskoristićemo iskustva iz Berlina i Barselone gde je, nažalost, došlo do terorističkih napada, kako bismo učinili sve da do takvih dešavanja ne dodje i ovde“, rekao je Rebić.

  Odgovarajući na pitanje o slučaju ubistva pevačice Jelene Marjanović koji je privukao pažnju javnosti, Rebić je rekao da je policija učinila sve što je u njenoj moći.

  „Saslušano je više od 2.000 ljudi, uzet je i veštačen ogroman broj DNK uzoraka i materijalnih tragova, analizirane bazne stanice. Sve je to dovelo do podnošenja krivične prijave protiv Zorana Marjanovića. Policija je odgovorila na svaki zahtev tužilaštva za prikupljanje dokaza i obaveštenja u ovom slučaju“, rekao je direktor policije.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com