• BG

  RTS tružila Junajted grupu jer joj krade program

  Kompanija „Junajted grupa“ i distributer kablovke i satelitske televizije SBB su juče saopštili da su „razočarani“ odlukom Radio-televizije Srbije (RTS) da obustavi emitovanje reklame za njihov novi servis, „EON smart boks“.

  Te kompanije su tu odluku ocenile kao „iznenadnu, neočekivanu i suprotnu poslovnoj praksi“, i navele da je spot prethodna tri dana emitovan na RTS-u po unapred odobrenom i prihvaćenom dogovoru.

  RTS u današnjem saopštenju napominje da po zakonu ima pravo da ne objavljuju oglase, ako oni imaju „elemente konkurentske televizije, sadržaj konkurentskih programa ili koji nisu u skladu sa programskim usmerenjima RTS“.

  „Dakle, RTS po dva zakonska osnova ima pravo da ne emituje oglas Junajted grupe, a Junajted grupa ni po jednom zakonu nema pravo da krade program RTS“, piše u saoopštenju.

  RTS navodi da ta grupa nema pravo da u svom kablovskom sistemu SBB emituje programe RTS, jer o tome nije potpisan ugovor, na šta je obavezna po zakonu.

  „RTS je u nekoliko navrata nudila ugovor, ali Junajted grupa očigledno ne želi da menja svoju naviku i da konačno počne da poštuje zakone Srbije“, zaključuje se u saopštenju.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com