• Novosti online

  Rusija: Namešteni hemijski napad planiran za večeras

  Inscenirani hemijski napad u Siriji zakazan je za večeras, kada svi učesnici treba da budu spremni za igranje svojih uloga, rekao je portparol ruskog ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

  Konašenkov je, kako prenosi agencija TASS, rekao da će znak za početak biti specijalna naredba „nekih inostranih prijatelja sirijske revolucije“.

  Prema podacima ruskog ministarstva, juče je u Idlibu održan sastanak lidera ekstremističkih grupa Hajat Tahrir al-Šam, koja kontroliše najveći deo provincije, i takozvane Islamske partije Turkestana sa lokalnim koordinatorima organizacije civilne zaštite poznate kao „Beli šlemovi“.

  Konašenkov je naveo da je na tom sastanku utvrdjen scenario za ponašanje i snimanje dogadjaja s ciljem da se predstave kao vojna upotreba bojnih otrova protiv civilnog stanovništva, kao i da se „provokacije“ planiraju u mestima Džisr eš-Šugur, Sarmin, Serakab i Taftanaz.

  Prema njegovim rečima, dogovoreno je da svi učesnici budu spremni 8. septembra uveče, a signal za početak „praktičnog dela provokacije“ će biti „specijalna naredba inostranih prijatelja sirijske revolucije“.

  On je izjavio da „ruska vojska i dalje budno prati dešavanja u Siriji i dejstva oružanih snaga raznih zemalja na Bliskom istoku“.

  Beta

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com