• Gradovi

  Samit EU: Uskoro novi paket predloga za čelnike instituicija

  Lideri Evropske unije (EU) posle novog prekida uskoro treba da razmotre novi „paket“ predloga za čelnike institucija EU i šef španske diplomatije Žozef Borelj bi mogao naslediti Federiku Mogerini na čelu Evropske službe za spoljne poslove.

  To su novinarima u Briselu preneli diplomate na samitu Unije koji su naveli da je nemačka ministarka odbrane Ursula fon der Lejen i dalje vidjena za predsednicu Evropske komisije, dok bi direktorka Medjunarodnog monetarnog fonda, Francuskinja Kristin Lagard trebalo da postane guverner Evropske centralne banke.

  Za predsednika Evropskog parlamenta je sad u igri socijalista Bugarin Sergej Staniševn, a belgijski premijer iz redova liberala, Šarl Mišel je izgleda i dalje vidjen kao predsednik Evropskog saveta koji čine šefovi država ili vlada EU, mada je za to mesto spominjana i šefica Svetske banke Kristalina Georgijeva.

  I ovaj „paket“ predloga za čelnike EU ključnih tela nema jasniju podršku nekih vlada i političkih sektora Unije, pa tek treba videti šta će doneti nova rasprava vodja EU, rekli su izvori u Briselu.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com