• Crna Gora

  Саопштење за медије поводом оптужби Мила Ђукановића

  Предсједник ДПС-а, Мило Ђукановић, јуче је назвао фашистима медије и НВО који су се бавили бизнисом његовог сина и усудили се да укажу на енормно незаконито богаћење његове породице и са њима повезаних криминалних група.

  Ђукановић је и раније јавно позивао на “истребљење” својих неистомишљеника и критичара из независних медија и цивилног сектора, али најновије оптужбе за фашизам показују да Црна Гора клизи у отворену диктатуру. Такве поруке представљају јасан позив на линч и нарочито су опасне јер долазе од човјека који из сјенке контролише кључне институције система, али и деценијама одржава везе са криминалним миљеом.

  МАНС није случајно мета Ђукановићеве опасне реторике, јер смо управо ми открили механизам којим је омогућено његовом сину да рекетира грађане који су принуђени да цијену његовог богаћења плаћају преко својих рачуна за струју. Због тога у случају Блажа Ђукановића сина није ријеч о предузетништву, већ о отвореном паразитирању на рачун грађана Црне Горе.

  Наиме, посао изградње малих хидроелектрана млађем Ђукановићу гарантује профит само и искључиво због тога, што је влада његовог оца предложила, а скупштинска већина усвојила закон којим му је гарантовано да ће продати све што произведе и то по цијенама већим од тржишних. Све то се прелива на рачун грађана који ће разлику која иде у Блажов џеп плаћати из својих кућних буџета кроз надуване рачуне за електричну енергију.

  Ријеч је о школском примјеру заробљавања државе, гђе је корист Блажа Ђукановића важнија од интереса свих грађана, па су оптужбе за фашизам само провидни покушај заташкавања корупције и конфликта интереса на највишем нивоу.

  Упркос свим притисцима, бруталним подметањима и пријетњама којима смо изложени, МАНС ће наставити да истражује и открива коруптивне послове и Ђукановица и његове породице, и свакога другога ко стиче екстра профите на рачун грађана.

  Вања Ћаловић Марковић

  Извршни директор МАНС-а

  Извор: УНС

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com