Šarčević: Posao na Univerzitetu u Kragujevcu nije završen – NovostiDana.rs
 • Novosti online

  Šarčević: Posao na Univerzitetu u Kragujevcu nije završen

  Ministar prosvete Srbije, Mladen Šarčević koji je najavio smenjivanje rektora Univerziteta u Kragujevcu Nebojše Arsenijevića zbog nepravilnosti u radu, izjavio je da organi tog univerziteta nisu ispravili nijednu nezakonitost.

  „Organima Univerziteta ostavljeno je vreme da isprave nezakonitosti, a oni su to sve ignorisali i nijednu nezakonitost u radu nisu hteli da isprave“, rekao je ministar za izdanje dnevnog lista „Blic“ od srede.

  Naveo je da su se organi Univerziteta u Kragujevcu oglušili o zakon i o preporuke Agencije za borbu protiv korupcije koja je predložila smenjivanje rektora.

  Ministar je rekao da ako je tačna polovina optužbi protiv Arsenijevića, „takav čovek ne bi smeo da rukovodi visokoobrazovnom institucijom“, ali to ipak nije dovoljno i „niko ne može da se igra Univerzitetom i datom autonomijom“.

  Šarčević je dodao da je inspekcija Ministarstva ranije počela nadzor rada Univerziteta u Kragujevcu na osnovu pritužbi.

  „Posao na Univerzitetu u Kragujevcu još nije završen. Trebalo bi da organi Univerziteta, upravo oni koji bi trebalo da štite dostojanstvo te institucije, izvuku neku pouku iz svega ovoga. Ovo je drugi loš slučaj vezan za Univerzitet u Kragujevcu“, rekao je Šarčević.

  Glavni razlozi za smenjivanje Arsenijevića su nezakonit doktorat njegovog sina Aleksandra, jer je doktorske studije upisao, a da nije položio sve ispite, niti završio fakultet, i rešenje Agencije za borbu protiv korupcije o smenjivanju Arsenijevića. Kao razlog se navodi i to što organi Univerziteta i Medicinskog fakulteta nisu postupali po preporukama ministarstva i Agencije.

  Mediji su ranije pisali o Arsenijeviću kome je „pripisano bahato ponašanje, mahinacije, rodjačko zapošljavanje“, da je „sredio“ sinu da doktorira i pre nego što je završio osnovne studije i zaposlio ga na Fakultetu medicinskih nauka, a Agencija za borbu protiv korupcije predložila je njegovo smenjivanje.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com