Naše Novosti

„Сат за нашу планету“

Позив на учешће у акцији „Сат за нашу планету“

Министарство заштите животне средине подржава и придружује се спровођењу јубиларнe, десетe по реду, акцијe „Сат за нашу планету 2018”, акцији која се спроводи у склопу глобалне иницијативе за борбу против климатских промена.

Овогодишња акција се одвија под слоганом „Повежи се са планетом“ и има за циљ да скрене пажњу на смањење биодиверзитета, односно разноликости живог света на Земљи.  Разноликост живог света на планети има директан утицај на живот свих нас, јер представља темељ здравља планете. Због неодрживог коришћења природних ресурса, бележи се његово смањење што доводи до нестанка врста и природних станишта.

Имајући у виду да смо суочени са све чешћом појавом елементарних непогода које су проузроковане климатским променама насталим као последица људских активности неопходно је да у свакодневном живоу бринемо о животној средини која нас окружује променом свакодневних навика. Један од наjлакших начинa да смањимо еколошки отисак, односно да ублажимо утицај нашег начина живота на природу је да штедимо електричну енергију при обављању редовних активности.

Министарство заштите животне средине придружује се позиву Светске организације за природу да и друге државне и јавне институције, привредне и остале организације, као и појединци, својим активним учешћем у акцији „Сат за нашу планету” у Републици Србији дају допринос очувању животне средине.

Министарство заштите животне средине улаже велике напоре у решавању изазова са којима се Република Србија сусреће у области заштите животне средине. Нeвлaдин сeктoр и грaђaни прeдстaвљaју главног пaртнeрa Mинистaрствa у ствaрaњу здрaвиje и чистиje Србиje. Министарство пружа пуну подршку напорима свих друштвених субјеката који су усмерени ка унапређењу заштите животне средине, и активно ће учествовати у праћењу и промоцији акције „Сат за нашу планету 2018”.

„Сат за нашу планету“ највећа је светска глобална акција у којој милиони људи, као и небројене институције, компаније и многе организације, гасе светла на сат времена. Акцију организује WWF (Светски фонд за природу), а одржава се сваке године последњe суботe у марту.

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh