• Novosti online

  Šešelj: Najveća greška vlasti Srbije što štiti kriminal

  Šef poslaničke grupe Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj zamerio je danas vladajućim „naprednjacima“ što se „ne obračunavaju s kriminalcima u svojim redovima“ i onima iz prethodne vlasti.

  Rasprave na sednici Skupstine Srbije je bilo i o partnerstvu „radikala“ u beogradskoj opštini Stari grad s njenim predsednikom Markom Bastaćem, funkcionerom Stranke slobode i pravde Dragana Djilasa.

  „Najveća greška vašeg režima je što ste spremni i kada se nečiji kriminal potpuno ustanovi, utvrdi, dokaže da ga na izvestan način štitite, da ste prema njemu bolećivi“, rekao je Šešelj poslanicima SNS na sednici Skupštine Srbije na kojoj se razmatraju amandmani na izmene i dopune Zakona o opštoj bezbednosti proizvoda.

  On je potom govorio o navodnim malverzacijama ministra zdravlja Zlatibora Lončara i ministarke Zorane Mihajlović, ali napominjući da osim onih „krajnje nepoštenih“ u Vladi Srbije ima i poštenih ljudi.

  Šešelj je tražio da se ispita fondacija Dragice Nikolić i izneo niz kritika na račun bivšeg predsednika Tomislav Nikolića i negodovanje zbog toga što i dalje stanuje na račun države u predsedničkoj vili na Dedinju.

  On je rekao da su „naprednjaci“ sedam godina na vlasti, a tek sada najavljuju donošenje zakona o poreklu imovine i da sedam godina nisu iskoristili mogućnost da uhapse „najveće kriminalce prethodnog režima“, pa postoji mogućnost da neki slučajevi zastare te da su jedino uhapsili biznismena Miroslava Miškovića.

  „Ako hoćete da se dokažete kao borci protiv kriminala prvo počistite kriminalce iz vaših redova, a za (Dragana) Djilasa nadjite dokaze o kriminalu. Uz dokaze o kriminalu može se izvršiti ogromno oduzimanje imovine“, rekao je Šešelj.

  Poslanik SNS Vladimir Orlić je odbacio kritike i odgovorio Šešelju da se oni vode isključivo po zakonu i da se ne gleda „ni po babu ni po stričevima“, a da one koji se o zakon ogreše procesuiraju

  „Što se tiče SNS Aleksandar Vučić je mnogo puta rekao, a mi iza tih reči stali i uvek ćemo, država i narod su svetinja. Ko krade državu taj ne misli ništa dobro nikome sem sebi“, kazao je Orlić.

  Šešelj je govorio i o lokalnim koalicijama „radikala“ po Srbiji navodeći da su u nekim opštinama s „naprednjacima“ ili „socijalistima“, a u Starom gradu s Bastaćem i da tamo gde su u vlasti, „strogo vode računa da neko ne udje u kriminal“.

  Orlić mu je zamerio koaliciju s Bastaćem i kazao da ne razume šta ima dobro za gradjane Starog grada kada se uništavaju gradska gradilišta ili prave dugovi.

  „Tu nema kalkulisanja. Tu se strana ne bira, ili si na strani Srbije ili si na strani tilh ljudi koji vode računa samo o svom ćefu i džepu i ni o čemu drugom, jer im nikad ništa u ovoj zemlji sveto nije bilo“, rekao je Orlić.

  Šešelj je potom naprednjake podsetio da su oni u Novom Sadu u koaliciji s liderom LSV Nenadom Čankom, za koga je rekao da je „sinonim zla“.

  Napomenuo je da su u koaliciji s Čedomirom Jovanovićem koji „izigrava opoziciju“ i kome su otpisali dugove, te da su u koaliciji i s liderom Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejmanom Ugljanina i predsednikom SPO Vukom Draškovićem čiju stranku, kako je rekao, „veštački održavaju u životu iako je nanela najviše zla Srbiji“.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com