• BG

  Sloga: Protiv poskupljenja struje

   

  Apsolutno se protivimo bilo kakvom poskupljenju struje od 1. oktobra koje zahteva EPS, jer će ono doneti samo nove namete građanima u vidu neizostavnih i nekontrolisanih korekcija cena životnih namirnica i robe široke potrošnje.

  Smatramo da je nema opravdanog razloga za povećanje cene struje od dva procenta, koliko traži EPS od Agencije za energetiku, uz obrazloženje da se radi o usklađivanju za deo inflatornog kretanja, budući da se ni plate ni penzije u Srbiji ne usklađuju sa tim parametrima.

  Mislimo da je zahtev za povećanjem isključivo uslovljen nedavnom posetom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Svetskom bankom nakon revizije u poslovanje EPS-a, gde je očigledno uočen značajan gubitak nastao kao posledica lošeg i nestručnog poslovanja, kao i neuspelog pokušaja da se on sanira preko ispostave lažnih obračuna struje građanima početkom godine.

  U toj skandaloznoj aferi koja nikada nije do kraja adekvatno razjašnjena, tadašnji premijer a sada predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da se radi o skandalu koji se ne sme ponoviti.

  Zato, umesto povećanja cene struje, predlažemo da EPS smanji broj članova u svojim upravnim i nadzornim odborima, ukine apanaže za njihov (ne)rad, ugasi izmišljena radna mesta, kao i prestane sa uplatama izdašnih milionskih sredstava svojim lojalnim sindikatima, što je verovatno iznos od dva procenta koji se traži kroz povećanje.

  Srbija je zemlja za nezavidnim socijalnim položajem većine stanovništva, a struja kao strateški energent je poslednji bastion njihovog ličnog dostojanstva.

  LJ.P.

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com