• BG

  Smironova: Da se govori o evroazijskim integracijama Balkana

  BEOGRAD – Predsednica Saveta Skupštine naroda Rusije Svetlana Konstantinova Smirnova izjavila je danas u Beogradu da želi da Srbija bude mesto će se govoriti o evroazijskim integracijama na Balkanu.

  Smirnova je to kazala u razgovoru sa članovima skupstinskog Odbora za dijasporu i Srbe u regionu, saopšteno je iz parlamenta.

  Smirnova je upoznala članove Odbora sa formiranjem Međunarodne skupštine naroda Evroazije, čiji će prvi kongres biti održan u maju 2017.godine, a koju čine države članice Evroazijske ekonomske unije, kao i druge države zainteresovane za saradnju na evroazijskom prostoru, među kojima je i Srbija.

  Tim povodom Skupština naroda Rusije potpisala je sporazum o saradnji sa organizacijom „Naša Srbija“, sa idejom promovisanja evroazijskih integracija i razvoja prijateljstva među narodima.

  Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Ivan Kostić istakao je da svaki susret srpskog i ruskog naroda, kao jednovernog i jednorodnog naroda, doprinosi intenziviranju odnosa koji će dati pozitivne rezultate u budućnosti.

  On je predstavio delokrug rada Odbora i dodao da u Rusiji trenutno živi oko 20.000 državljana Srbije i pozvao predstavnike Skupštine naroda Rusije da u svoj rad uključe i Srbe, posebno imajući u vidu da ruska država ceni različitosti.

  „Angažovanjem srpske dijapore u Skupštini naroda Rusije sigurno će se poboljšati odnosi između vaše organizacije i ograna Narodne skupštine“, poručio je Kostić.

  On je dodao da su političari u Srbiji danas veoma svesni značaja evroazijskog ekonomskog prostora i izrazio nadu da će Srbija prihvatiti poziv da bude pridruženi član Evroazijske ekonomske unije.

  Foto Tanjug/ N. Milošević, ilustracija

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com