Politika

SNP: idemo na izbore zajedno sa SNS

nenad popovićFoto: screenshot/YouTube


Iz stranke Nenada Popovića je saopšteno da posle izbora, kroz institucije sistema Srbije, doprinese razvoju najboljih političkih, ekonomskih, vojnih i svih drugih odnosa sa Rusijom.

Konačno je došlo vreme da Srbija počne da razvija sistemsku i plansku saradnju sa Rusijom kao što to čini sa Evropskom unijom, poručuju iz SNP.

„To podrazumeva da posle izbora budu formirane nove državne institucije za razvoj saradnje sa Rusijom, po uzoru na postojeće institucije za razvoj saradnje sa EU, koje će predstavljati mehanizam za operacionalizaciju sveobuhvatne strategije razvoja međudržavnih odnosa Srbije i Rusije“, navodi se u saopštenju.

Veoma važan segment politike SNP čini zalaganje za očuvanje vojne neutralnosti Republike Srbije, ističu iz SNP-a i dodaju da u tom pogledu, SNP će biti garant balansiranog pristupa u razvoju vojnih odnosaSrbije sa Rusijom i NATO, uz zalaganje da politika vojne neutralnosti Srbije konačno bude potvrđena održavanjem referenduma o članstvu Srbije u NATO.

„Očuvanje vojne neutralnosti Srbije, maksimalno davanje doprinosa razvoju ekonomskih odnosa Srbije i Rusije, a posebno borba za očuvanje Kosova i Metohije u okviru Srbije i podrška suverenitetu Srpske na izvornim dejtonskim principima, biće temeljni principi delovanja SNP tokom predizborne i postizborne saradnje sa Srpskom naprednom strankom“, stoji u saopštenju.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh