Politika

SNS ima apsolutnu većinu i u Skupštini Vojvodine

SNS, VučićFoto: MONDO – ilustracija, Mario Milojević

Na osnovu obrađenih više od 50 odsto glasova, koalicija oko Srpske napredne stranke će u novom sazivu Skupštine Vojvodine imati 65 od 120 poslanika, koalicija oko Socijalističke partije Srbije 12, a Savez vojvođanskih Mađara 11 mandata, izjavila je večeras predstavnica Pokrajinske izborne komisije Jelena Zlojutro.

Koalicija oko Demokratske stranke prema ovim, preliminarnim podacima, osvojila je 10 mandata, koliko i Srpska radikalna stranka, dok je Liga socijaldemokrata Vojvodine osvojila sedam, koalicija Mađarskog pokreta i Demokratske zajednice vojvođanskih Mađara četiri, a Zelena stranka jedan.

Jelena Zlojutro je kazala da su svi ostali, po do sada obrađenim podacima, ispod cenzusa, pa tako lista pokreta Dosta je bilo ima 4,02 odsto, a koalicija pokreta Dveri i Demokratske stranke Srbije 2,85 odsto glasova.

Ona je precizirala da još nisu obrađeni podaci iz Južnobanatskog okruga, iz polovine Sremskog okruga, kao ni podaci iz Grada Novog Sada i opštine Bačka Palanka, i najavila da će svi podaci biti verovatno obrađeni do utorka ujutro.

Po njenim rečima, PIK nije dobio nijedan zvaničan prigovor na regularnost izbora, a rok za žalbe je istekao večeras u 20 sati.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh