Politika

SNS: Političko nasilje u Beloj Crkvi

Arhivska fotografija sa sednice SO Bela CrkvaFoto: YouTube/screenshotArhivska fotografija sa sednice SO Bela Crkva

Skupština opštine Bela Crkva danas bi trebalo da održi vanrednu sednicu na kojoj bi moglo da dođe do promene vlasti u toj opštini.

Sadašnji predsednik opštine je Stanko Petrović iz Demokratske stranke, ali je Srpska napredna stranka predložila Darka Bogosavljevića i očekuje se da bude formirana nova opštinska vlada, koju će činiti SNS i Jedinstvena Srbija.

Ali, prema informacijama lokalnih medija, kao i odbornika Srpske napredne stranke, uoči sednice je bilo incidenata. Isti izvori navode da je grupa od oko 50 aktivista Demokratske stranke i Lige socijaldemokrata Vojvodine pokušalo nasilno da uđe u zgradu Skupštine opštine, pa je stanje napeto.

SNS je optužila DS i LSV za „političko nasilje“ nad protivnicima, kao i prema „svim građanima koji podržavaju politiku predsednika naše stranke Aleksandra Vučića“.

„Ovo je nezapamćeno nasilje, da se dovode sumnjivi tipovi koji vrše nasilje i napadaju sve koji podržavaju Aleksandra Vučića. Ja kao narodni poslanik mogu da kažem da je ovo nezapamćeno nasilje. Svi bi trebalo da osude ovakvo ponašanje. Režim Bojana Pajtića i Nenada Čanka ne preza ni od čega. Oni vladaju Vojvodinom koju su uništili skoro dve decenije i sada pokušavaju da naprave bajpas kako bi sebi kupili još malo vremena na vlasti. Oni koji su uništili pokrajinu žele tako da do izbora još malo ‘ućare novca’. Za SNS ovde nije borba za vlast, već za odgovornost. Bojan Pajtić i njegov privezak Nenad Čanak uništili su Vojvodinu što je pokazao nedavno i izveštaj revizora koji pokazuje da je tr milijarde dinara iz pokrajinskih fondova trošeno nenamenski. Ovim današnjim potezom DS i LSV se narušava demokratija, pogotovo zato što se primenjivala fizička sila. Ovo je po meni političko dno dna“, izjavio je Željko Sušec iz SNS.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh