Hronika

Sombor: Progutao NOŽ dug 25 centimetara

bolnica lekari lekar operacija zdravstvo operaciona sala hirirug hirurzi hirurgijaFoto: thinkstock/guliver/gettyimages

Nož, sa drškom okrenutom prema želucu, probio je jednjak pacijenta, koji ni prilikom dolaska u bolnicu, a ni kasnije, kad je CT skenerom utvrđeno šta je uzrok njegovih tegoba, nije hteo da prizna da je bilo šta progutao.

LOŠA PROGNOZA

Doktor Parčetić veruje da su male šanse da povređeni pacijent preživi, jer je velika verovatnoća da će doći do infekcije sredogruđa.

„Pacijent se javio na Grudno odeljenje, odakle je upućen na Hirurgiju. Specijalizant, koji je bio dežurni, pozvao me je da od kuće dođem u bolnicu. Pošto sam pregledao pacijenta, procenio sam da nema potrebe za drenažu toraksa (grudnog koša), koju je predlagao pneumoftiziolog sa Odeljenja za plućne bolesti. Uputio sam ga na CT (kompjuterizovanu tomografiju), gde je snimak pokazao da se u njegovom jednjaku nalazi nož“, kaže za „Večernje novosti“ hirurg dr Zoran Parčetić, načelnik Odeljenja za prijem, trijažu i zbrinjavanje urgentnih stanja u somborskoj bolnici.

Posle konsultacija sa specijalistima torakalne hirurgije u Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici, dr Parčetić je pacijenta sa nožem u grudnom košu uputio u Klinički centar u Beogradu, na Hirurgiju jednjaka.

Osoblje hirurškog odeljenja somborske bolnice ističe da je pravo čudo kako je pacijent sa nožem u jednjaku uspeo da bez ičije pomoći dođe u bolnicu.

Primarijus dr Parčetić, koji je i šef Odseka za endolaparoskopsku hirurgiju, kaže da je reč o vrlo neobičnom slučaju, nezabeleženom u njegovoj praksi.

„Pacijent se sasvim normalno ponašao. Bio je svestan i pristojno je komunicirao“, napomenuo je dr Parčetić.

Zbog zaštite privatnosti pacijenta, u bolnici nisu hteli da saopšte ni najosnovnije podatke o čoveku koji je progutao nož. Rekli su samo da je reč o muškarcu do 40 godina, za kojeg pretpostavljaju da je nervni bolesnik.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh