Gradovi

Španović državnim rekordom osvojila bronzanu medalju

RIO DE ŽANEIRO – Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović osvojila je bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Riju, u skoku u dalj, ostvarivši i novi državni rekord 7,08 metara.

Španovićeva je rekord i skok za medalju ostvarila u petoj seriji, ali to nije bilo dovoljno da se pobede Amerikanke Tijana Bartoleta (7,17) i Britni Riz (7,15).

Ovo je treća medalja za Srbiju u Riju, a prva za srpsku atletiku na Olimpijskim igrama posle 60 godina.

Španović: Medalja je tu, ali ostaje gorak ukus u ustima

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović nije bila zadovoljna osvajanjem bronzane medalje na Olimpijskim igrama, uprkos novom državnom rekordu od 7,08 metara.

„Medalja je tu, ali ostaje gorak ukus u ustima, jer nisam uspela da izvedem ono što sam planirala. Bilo je ovo jedno od najtežih takmičcenja, mislila sam da sam spremna za svaku borbu, žao mi je što nisam mogla više“, izjavila je Španovićeva za RTS.

Ona je ipak pronašla i dobre strane, pre svega psihološki momenat, jer je najbolji skok ostvarila nakon sjajnih rezultata Amerikanki Tijane Bartolete (7,17) i Britni Riz (7,15).

„Svakako da sam psihički mnogo stabilnija, jer da nisam ne bi mogla da se vratim posle njihovih skokova, ali jednostavno danas nisamamogla da proizvedem željeni skok“, zaključila je Španovićeva uz konstataciju da će sigurno imati novu priliku za zlatnu medalju za četiri godine na Igrama u Tokiju.

Foto: AP Photo/Matt Dunham

Preview

Slide

Slide

 

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović osvojila je bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Riju, u skoku u dalj, ostvarivši i novi državni rekord 7,08 metara.
AP foto

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh