Politika

SPS (tek) danas predaje listu, opet „kriv Tadić“

SPS sediste strankeFoto: MONDO – Petar Stojanović

Koalicija okupljena oko SPS je, kako je saopštio Glavni odbor, tokom jučerašnjeg dana bila spremna za predaju liste sa prikupljenih više od 22.000 potpisa kao što je bilo i najavljeno, ali je Boris Ranković, sekretar Zelenih najavio RIK-u da će tužiti SPS, tvrdeći da je on ovlašćeno lice ispred te stranke.

„Prevarili su se“

„Ako su mislili da će nas ovakav njihov potez omesti ili naneti štetu, prevarili su se jer nisu postigli ništa, osim što smo još više učvrstili našu mrežu i odlučnost da ostvarimo uspeh na ovim izborima,“ dodaje ta stranka.

„Tadić je 2014.godine iskoristio stranku Zelenih za povratak na političku scenu Srbije a odlazeći od njih ostavio je svoje kadrove poput Rankovića sa kojim je u saradnji očito spremao ovaj vid opstrukcije“, navodi Glavni odbor SPS.

Ranković je, kako navodi SPS, „ostao u manjini kada su Zeleni donosili odluku o saradnji sa SPS“.

„U registru političkih stranka koji se vodi pri Ministarstvu za državnu upravu nedvosmisleno stoji da je ovlašćeno lice za zastupanje Zelenih Srbije, Ivan Karić, predsednik stranke, koji ovu stranku zastupa i predstavlja u skladu sa Statutom. Takođe, notar koji je zadužen za javnu overu koalicionog sporazuma je ovo potvrdio,“ iznosi GO SPS.

Očigledno je, kako ističe SPS da su „dva Borisa- Ranković i Tadić ovo nameravali da koriste kako bi ometali podnošenje naše izborne liste“.

S tim u vezi, SPS je doneo odluku da sakupi nove potpise sa Zelenima na listi, ali ne u nazivu koalicije i tu listu će predati u toku dana, navodi se u saopštenju.

Time je, kako se navodi, biračko telo SPS samo dodatno revoltirano i motivisano jer su pokazali da njima smeta što su Zeleni uz SPS a ne sa njima.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh