• Novosti online

  Srbi u preševskom parlamentu – PUPS-u jedan odbornik

  Partija ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) saopštila je danas da će prema nezvaničnim rezultatima ponovljenih izbora, u Skupštini opštine Preševo imati jednog odbornika.

  PUPS je posle nezvaničnih rezultata ponovljenih izbora na jednom biračkom mestu naveo da je lista „Aleksandar Vučić Za Srbiju jedinstveno“ koju su činili SNS, SPS, Pokret socijalista, Jedinstvena Srbija, SRS i PUPS, uspela da na vanrednim izborima predje cenzus sa 5,88 odsto glasova i osvoji dva mesta u lokalnoj skupštini.

  Dodaje se da jedno od ta dva odbornička mesta, prema koalicionom sporazumu, pripada PUPS-u koji u Preševu uživa poverenje i Srba i Albanaca.

  „Ulazak srpskih odbornika u Skupštinu opštine Preševo, posle dugo vremena, veliki je uspeh s obzirom da u Preševu koje ima blizu 39.000 gradjana s biračkim pravom živi ukupno samo oko 2.200 Srba“, ocenio je PUPS.

  Stranka je navela da se pokazalo da samo ujedinjene srpske stranke mogu da računaju na uspeh, jer su na izborima 2012. izašle na više lista i ostale izvan lokalnog parlamenta, dok su, na prethodnim izborima, pre dve godine, Srbi predložili dve liste, od kojih je jedna bila lista naprednjaka, a druga lista PUPS-a, i obe su, sa po 500 osvojenih glasova, ostale bez odborničkih mandata.

  U Preševu su juče ponovljeni lokalni izbori na jednom biračkom mestu. Na tom mestu je glasalo 608 gradjana od 1.443 upisana u birački spisak.

  Po rezultatima koje su objavili mediji na albanskom jeziku u Preševu, pozivajući se na podatke političkih partija, ponovljeno glasanje na tom biračkom mestu promenilo je rezultat prevremenih lokalnih izbora održanih 24. decembra 2017. godine, tako što je koalicija srpskih partija „Aleksandar Vučić za Srbiju jedinstveno“ prešla cenzus i osvojila dva odbornička mandata.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com