• BG

  Sto godina slobode – 1300km za 1300 kaplara

  Povodom obeležavanja 100-godišnjice proboja Solunskog fronta i oslobođenja Srbije u Prvom svetskom ratu, društvo „Stazama slavnih predaka” iz Niša organizuje biciklistički maraton  „Sto godina slobode – 1300km za 1300 kaplara”.

  Maraton kreće 24. septembra i odvija se u dve etape. Učesnici će najpre ići preko Merdara, Gračanice, Prizrena, Drača, Valone do Krfa i Zejtinlika, gde će prisustvovati državnim ceremonijama povodom obeležavanja ova dva velika jubileja.

  Druga etapa kreće iz Bitolja 7. oktobra i ići će trasom preko Kajmakčalana, Udova, Bregalnice (Štipa), Zebrnjaka (Kumanova), Surdulice do Niša, gde je planirano da stignu 12. oktobra, na dan oslobođenja našeg grada u Prvom svetskom ratu.

  Kako kažu iz Društva za negovanje istorije i tradicije srpskog naroda „Stazama slavnih predaka”, maraton će se voziti u dužini od 1300km, a biće posvećen herojskom delu nezaboravnih 1300 kaplara, sa željom da se mladim generacijama ukaže na ovaj podvig njihovih vršnjaka, da im to bude primer i putokaz kako se voli svoja zemlja i ceni sloboda kao vrhunska vrednost.

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com