• Novosti online

  Šumadijska regija i PSG osudili pritisak lokalne vlasti na portal Glas Šumadije i Jovanku Nikolić

  Upravni odbor Šumadijske regije i Pokret slobodnih gradjana (PSG) Kragujevca najoštrije su osudili danas pritisak lokalne vlasti na portal „Glas Šumadije“ i zahtevaju da prestane četvorogodišnji politički proces protiv novinarke i osnivača tog portala Jovanke Nikolić.

  U saopštenju su naveli da „progon Jovanke Nikolić koincidira sa dolaskom SNS-a na vlast u Kragujevcu i karakteriše ga neprestana zloupotreba državnih organa i pravosudja u službi lokalni naprednjačkih moćnika“.

  Novinarka Jovanka Nikolić je rekla za agenciju Beta da je ponovo saslušavana u vezi sa optužbama koje joj se stavljaju na teret iz 2009. godine kada je bila direktor JP „Radio televizija Kragujevac“ (RTK).

  Po njenim rečima, prijavu je ovog puta podnela aktuelna direktorka RTK Jelena Vuković, zato što za Radio Kragujevac nije postavljen predajnik za područje Arandjelovca, pa je na taj način RTK navodno izgubila pretpostavljenu dobit od marketinga.

  Prijavom je optužena da je nanela štetu RTK zbog čega se, dovodi u pitanje rad te medijske kuće.

  Policijsko odeljenje zaduženo za privredni kriminal je 2014. i 2015. godine proveravalo poslovanje RTK, a oba puta tužilac je prijavu odbacio.

  Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) ocenili su juče da je treće po redu, otvaranje istrage protiv glavne urednice portala Glas Šumadije i bivše direktorke Radio-televizije Kragujevac (RTK) Jovanke Nikolić još jedan „sramni primer“ pritiska države na medijske slobode.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com