• Kultura

  Технички проблеми на Филмским сусретима

  Публика је, до сада, на 56. Филмским сусретима у Нишу, имала прилике да види три филма. Филм „Тома“, који је отворио Сусрете, као и филм „Нечиста крв“, приказан друге фестивалске вечери, врло су лепо примљени од стране публике.

  „Тома“, топла људска прича о широко познатом певачу, награђена је јаким аплаузима, и смехом и понеком сузом гледалаца.

  „Нечиста крв“, сачињена по класицима српске књижевности из пера Боре Станковића, такође је одлично прихваћена у Тврђави на Нишави.

  Оно што се догодило и прве и друге фестивалске вечери, а што нису заслужили ни глумци ни гледаоци, јесу очигледни технички пропусти.

  На отварању Фестивала, говор водитеља се није јасно чуо. Често је био прекидан у пола речи, очигледно због неисправности озвучења. Иако се водитељски пар неколико пута појављивао на бини, квар није отклоњен, те су гледаоци све време морали да својом маштом надомешћују недостајуће слогове и речи из текста водитеља.

  Филм „Нечиста крв“ је, услед квара опреме за приказивање, прекинут у тренутку када радња достиже кулминацију. Лепо је било чути песму Драгане Мићаловић у ненадано насталој паузи, али нишка публика, ипак, заслужује да одгледа филм без прекида.

  Фестивал траје још пет вечери, па се надамо да се нешто слично неће поновити.

  Драгана Костић

  Фото: П.К.

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com