• Novosti online

  U Beogradu danas 17. protest Jedan od pet miliona

  Protest „Jedan od pet miliona“ biće održan danas 17. put u Beogradu na platou ispred Filozofskog fakulteta, a pre završetka protestne šetnje ispred zgrade Vlade planiran je performans „Dnevnik slobodne Srbije“ kod zgrade Radio televizije Srbije (RTS).

  Najavljeno je da će se na skupu obratiti istoričar Čedomir Antić, glumac i član Demokratske stranke Branislav Lečić i jedan od organizatora Miodrag Simović.

  Ispred RTS-a, na performansu „Dnevnik slobodne Srbije“ govoriće predsednik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti Savo Manojlović i predsednik Udruženja sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije Jovan Tamburić.

  Protestna šetnja ove subote predvidjena je Makedonskom, Svetogorskom i Takovskom ulicom do zgrade Vlade.

  Na protestu 16. marta demonstranti su predvodjeni opozicionim liderom Boškom Obradovićem ušli u zgradu RTS i tražili gostovanje u informativnom programu kako bi izneli zahteve onih koji protestuju od decembra prošle godine.

  U nedelju 17. marta Savez za Srbiju je organizovao protest ispred predsedništva Srbije tokom konferencije za novinare predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a potom su se okupljeni uputili ka stanici policije „29. novembar“ da traže oslobadjane učenika i studenata koje je prethodnog dana uhapsila policija zbog ulaska u zgradu RTS-a.

  Učesnici protesta „Jedan od pet miliona“ traže fer i slobodne izbore, slobodne medije šest do devet meseci pre izbora, smenu državnog vrha, kao i razotkrivanje ubistva lidera Gradjanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com