• Novosti online

  У Нишу две жртве грипа, још шесторо пацијената Инфективне клинике животно угрожено

  Професор географије у пензији (72) преминуо је на нишкој Инфективној клиници од последица грипа и он је друга жртва те болести у Нишу ове године.

  На Инфективној клиници у Нишу од грипа АХ1Н1 лечи се шесторо пацијената, а петоро њих је прикључено на машине за дисање и животно је угрожено.

  Професор у пензији који је преминуо, како Бета незванично сазнаје, био је нарушеног здравља због хроничне болести.

  Пацијенти оболели од грипа за чије се животе боре лекари Инфективне клинике имају између 43 и 75 година, преноси Бета.

  У Нишу од грипа преминула девојка

  У суботу увече, званично је за „Политику” руководство Клиничког центра Ниш потврдило да је на Инфективној клиници ове здравствене установе од последица вируса грипа АХ1-Н1 преминула је пацијенткиња рођена 1992. године. Несрећна девојка лечена је у овој установи током последње две недеље, односно од средине јануара, пошто је на Инфективну клинику примљена у веома лошем стању и с тешком клиничком сликом. Све време, речено је, била је на апаратима за дисање, јер су јој престале функције оба плућна крила. Претходних дана предузете су све неопходне мере, али је и поред интензивног лечења и терапије ова млада Нишлијка ипак преминула.

  За њу је речено да није била хронични болесник.

  На самој Инфективној клиници, изјавио је за медије проф. др Миодраг Врбић, директор ове установе, налази се још седморо животно угрожених пацијената, код којих је анализама потврђен грип. И они су на апаратима за дисање и у веома тешком стању, рекао је др Врбић.

  У Нишу није проглашена епидемија грипа, али је, како се незванично сазнаје, у последњих десетак дана много већи број грађана који се јављају здравственим установама тражећи лекарску помоћ због тешких и лаких инфекција органа за дисање. Из тог разлога, како сазнаје наш лист, свим запосленима у здравственим установама, посебно оним у примарном здравству, препоручено је да се максимално ангажују као да је епидемија већ званично проглашена.

  Извори: Бета/Политика

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com