• Gradovi

  UNS: Savet REM-a izabrao članove upravnih odbora RTS-a i RTV-a

   

   

  Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) izabrao je članove upravnih odbora Radio-televizije Srbije (RTS) i Radio-televizije Vojvodine (RTV) i raspisao konkurs za dodelu nacionalne frekvencije radija, prenelo je večeras Udruženje novinara Srbije (UNS).

  Odlukom Saveta REM-a, član Upravnog odbora RTS-a postao je nekadašnji zamenik direktora Republičke radiodifuzne agencije i bivši generalni sekretar REM-a Nenad Janković u čijoj biografiji se navodi da je bio glavni urednik Drugog programa Radio Kragujevca od 1997. do 2001. godine i prve privatne televizije u tom gradu, „Kanala 9“ od 1996. do 1997. godine.

  U novom petogodišnjem mandatu, članovi Upravnog odbora RTV-a biće jedan od osnivača i predsednik u više mandata Udruženja kompozitora Vojvodine, dirigent Jovan Adamov i ekonomista Branislav Popović.

  Konkurs za predlaganje članova UO RTS-a i RTV-a objavljen je početkom novembra prošle godine, zbog podnošenja ostavke člana UO RTS-a Nebojša Krstića i isteka mandata dva člana UO RTV-a, rečeno je ranije UNS-u u Regulatornom telu za elektronske medije.

  U saopštenju se dodaje da je Savet REM-a doneo i odluku o raspisivanju „Javnog konkursa za izdavanje dozvola za pružanje medijske usluge radija putem terestičkog analognog prenosa na području Republike“.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com