• KiM

  Vlada Kosova usvojila Uredbu o povratku raseljenih

   

   

  Vlada Kosova usvojila je danas Uredbu o povratku raseljenih koja predstavlja važan korak u trajnom i održivom rešenju u procesu povratka raseljenih u svoje domove, na svoja imanja, izjavio je ministar za povratak i zajedice Dalibor Jeftić.

  „Ovaj dokumenat je uvod u ono što je, u smislu legaslative, naš cilj, a to je zakon o raseljenima koje Ministarstvo za zajednice i povratak izradjuje“, rekao je Jevtić na sednici Vlade.

  Uredba je rezultat zajedničkog rada regionalne inicijative „Skopski proces“, medjunarodnih institucija i Ministarstva za zajednice i povratak.

  Uredba treba da doprinese pozitivnim praktičnim promenama u procesu povratka.

  Uredba će obezbediti bolju saradnju opštinskih kancelarija za povratak s Ministarstvom Kosova za zajednice i povratak, a raseljenima olakšati pristup kosovskim institucijama uz manje birokratije i jačanju transparetnosti.

  „Pozivam sve kolege da daju svoj doprinos kako bi se Uredba primenila, jer nije dovoljno samo to da se nešto usvoji. Vlada treba da pokaže spremnost i snagu da se konačno izborimo za naš zajednički interes i cilj a to je vladavina prava, poštovanje ljudskih prava i vrednosti različitosti, da se trajno i konačno reši pitanje raseljenih,“ kazao je kisovski ministar Jevtić.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com