• BG

  Vučić: Beograd će čestitati pobedniku predsedničkih izbora u Hrvatskoj

   

   

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će Beograd čestitati budućem pobedniku predsedničkih izbora u Hrvatskoj, ali da ne želi da kaže čija bi pobeda više odgovarala Srbiji, jer bi na taj način pomogao drugom kandidatu.

  Gostujući na televiziji O2, Vučić je rekao da će čestitati na pobedi i kandidatkinji Hrvatske demokratske zajednice, aktuelnoj predsednici Hrvatske Kolindi Grabar-Kitarović i kandidatu opozicione Socijaldemokratske partije Hrvatske, bivšem premijeru Zoranu Milanoviću, a da bi podrškom nekom od njih onaj drugi „dobio vetar u ledja“ i da bi to postala „jedina tema kampanje“ pred drugi krug 5. januara.

  „Mi se ne mešamo u unutrašnje stvari Hrvatske, ko god da pobedi čestitaćemo, gledaćemo da pravimo bolje odnose u budućnosti, a ako to ne bude moguće, čuvaćemo mir i stabilnost“, kazao je Vučić.

  On je naveo da je „bio siguran da će Mlanović biti prvi u prvom krugu“ i ocenio da je trećeplasiranom kandidatu desnice Miroslavu Škoru nedostajalo „tri dana kampanje“ da udje u drugi krug i potom postane predsednik Hrvatske.

  „To je čovek koji bi prema Srbima vodio najgoru politiku, on bi preorao Jasenovac, pustio bi (osudjenog zbog ratnog zločina nad srpskim civilima 1991. Tomislava) Merčepa na slobodu, hvali se ustaškim pozdravom. Da je Škoro ranije krenuo u kampanju, postao bi predsednik, to za nas nije sjajna vest, ali šta da radimo“, rekao je Vučić.

  On je kazao da je Milanović 2015. godine kao premijer imao veoma neodgovoran odnos prema Srbiji, „kada je Hrvatska uvela sankcije Srbiji i zabranila ulaz srpske robe u Hrvatsku samo zato što su se suočili s prvim migrantima“.

  Vučić je kazao i da ne veruje da je do antisrpske histerije u Hrvatskoj prethodnih godina dolazilo zbog izbora, već da takva atmosfera postoji konstantno.

  „Kada sam (u februaru 2018. godine) bio u poseti Hrvatskoj, u Vrginmostu, ne pamtim da mi je negde bilo toliko teško, da sam negde video toliku histeriju. Tada sam u mnogim (srpskim) porodicama video strah“, naveo je predsednik Srbije.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com