• Južna Srbija

  Vučić na KiM: Razmenjivaćemo informacije, sačekaćemo rezultate istrage

   

   

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Banjskoj na Kosovu da će Beograd i Priština razmenjivati informacije o ubistvu lidera Gradjanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, iako je Srbija tražila da učestvuje u istrazi a kosovske vlasti to nisu odobrile.

  „Mi ćemo razmenjivati informacije. Ali ćemo da sačekamo ne priče za novine, već konačne rezultate istrage, ako se to ne desi onda će nam mnoge stvari biti jasnije“, rekao je Vučić u manastiru Banjska.

  Vučić je rekao da ima tri poruke za Srbe, prva je da moraju da opstanu i ostanu na Kosovu, druga da je došao da razgovaraju o tome ko može da im garantuje bezbednost i treća da je neophodno pronaći nove dodatne mehanizme za borbu protiv kriminala i korupcije u sopstvenim redovima.

  „Srbi moraju da ostanu i opstanu na svojim ognjištima, a država Srbija je pomagala i pomagaće više u budućnosti. Ne sme da nas bude manje na zemlji na kojoj smo uvek živeli, za to ćemo se kao država boriti na sve načine“, rekao je predsednik Srbije.

  Vučić je rekao da je došao i da poruči Albancima da neretko imaju različite interese sa Srbima, ali i da će Srbija dati sve od sebe da sačuva mir.

  „Da višedecenijske i viševekovne razmirice rešimo, da obezbedimo trajnost tog mira i sigurnost za svaku srpsku i svaku albansku porodicu“, rekao je Vučić.

  Predsednik Srbije je najavio da će država uložiti još 250 miliona dinara u obnovu manastira Banjska kao i da predstoji završetak izgradnje naselja „Sunčeva dolina“ u Zvečanu za oko 300 porodica raseljenih Srba sa Kosova i Metohije.

  Predsednika Vučića u manastiru Banjska dočekao je vladika raško-prizrenski i kosovsko-metohijski Teodosije.

  „Poseta predsednika Vučića za sve nas na Kosovu i Metohiji je veoma značajna. Mi koji danas živimo na ovim prostorima teškim životom, ne možemo da opstanemo bez države Srbije. Potrebno je da imamo snage, hrabrosti i strpljenja, ali jedino uz svesrdnu pomoć države moći ćemo da istrajemo. Kao i dosad“, rekao je Teodosije.

  On je dodao da se manastir Banjska obnavlja poslednjih nekoliko godina uspešno, a posebno prilogom predsednika Vučića nakon čega su se uključili i drugi.

  „To nam daje nadu da i u ovo teško vreme možemo da obnovimo svetinje i učvrstimo naše prisustvo na Kosovu i Metohiji“, kazao je Teodosije.

  —–

  Predsednik Vučić boraviće danas na Kosovu i Metohiji gde će razgovarati sa političkim predstavnicima Srba i gradjanima južno od reke Ibar.

  Predsednik tokom boravka u Kosovoskoj Mitrovici, položiće venac na mesto ubistva Olivera Ivanovića.

  Kako se navodi, Vučić je posetu počeo obilaskom manastira Banjska, nakon čega će se na Tehničkom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici sastati sa srpskim zvaničnicima na Kosovu.

  Predsednik će u popodnevnim satima obići i Laplje Selo kod Prištine, gde će u Domu kulture razgovarati sa gradjanima.

  Vučić je posetu Kosovu najavio u utorak, nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost koja je usledila posle ubistva lidera Gradjanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

  Ivanović je ubijen iz vatrenog oružja kada je na njega pucala za sada nepoznata osoba. Ubijen je sa šest metaka ispred sedišta stranke čiji je bio lider.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com