Regioni

Vučić sa Srbima u Temišvaru, dobar odnos Rumunije

TEMIŠVAR – Premijer Aleksandra Vučić razgovarao je danas u Temišvaru sa predstavnicima srpske nacionalne manjine u Rumuniji i obišao srpsku pravoslavnu crkvu i zahvalio im se na učinjenom na objedinjavanju našeg naroda u toj zemlji.

On je rekao da je Srbija zadovoljna odnosom Rumunije prema srpskoj nacionalnoj manjini, ali isto tako i poručio da će Srbija učiniti sve sa svoje strane da Rumuni koji u njoj žive budu ponosni na to što su Rumuni, ali i da se ponose svojom domovinom Srbijom.

Obraćajući se novinarima nakon razgovora sa predstavnicima Srba u Temišvaru, Vučić je preneo da su oni zadovoljni podrškom rumunske države koja i finansijski pomaže njihove aktivnosti.

„Malo je Srba, nepunih 19.000 i svuda nas je manje nego što mislimo i zato je važno da svoju nacionalnu samosvojnost i samobitnost očuvamo i čuvamo svoje pravoslavne korene, jezik i pismo kojim se ponosimo“, rekao je premijer.

Poručio je da sami treba više da brinemo jednim o drugima te istakao da Srbija nema problema u budžetu, da nema deficita, što otvara prostor da se više pomogne našem narodu koji živi van Srbije.

Kako je rekao, Srbija će učiniti sve za rumunsku nacionalnu manjinu i njen prosperitet, uključujući i veću finansijsku pomoć.

„Želimo da se građani Srbije osećaju jednako dobro bez obzira na svoju nacionalnu pripadnost“, rekao je premijer.

On je zahvalio predstavnicima Srba za sve što su učinili na objedinjavanju našeg naroda i u rumunskom delu Banata i celoj Rumuniji.

„Oni su kompaktni i složni“, ocenio je premijer.

 

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh