Politika

Vučić u Svilajncu: Srbija voli sebe

Vučić u Svilajncu: Srbija voli sebeVučić u Svilajncu: Srbija voli sebeVučić u Svilajncu: Srbija voli sebeVučić u Svilajncu: Srbija voli sebeVučić u Svilajncu: Srbija voli sebeVučić u Svilajncu: Srbija voli sebe

On je odgovarajući na pitanja novinara ponovio da je pozicija Srbije, ma koliko ponekad izgledala teška, dosledno jasna i nepromenjena, da je Srbija vojno neutralna i da to ljubomorno čuva, i da neće ni u jedan vojni pakt.

„Srbija je suverena i nezavisna zemlja i umeće to da sačuva. Srbija voli sebe“, poručio je Vučić.

Vučić je u Svilajncu obišao obnovljenu školu koja je oštećena u majskim poplava i poručio da će se objekti svuda gde je to zaista potrebno i bez obzira na stranačku pripadnost vlasti u lokalnim samoupravama.

„Ulagaćemo gde je to potrebno, nećemo voditi računa o ‘političkom profiterstvu“, poručio je premijer iz sela Kušiljevo, gde je potpisan ugovor za obnovu ambulante.

Prema njegovim rečima, u Srbiji svi se u sve razumeju, i u NATO, i u Rusiju i Evropu, u sve velike teme, ali da se vlada i on trude, što i ovom akcijom potvrđuju, da se bave onim od čega se živi.

„Trudim se da razumem ono od čega se živi i što je građanima od životnog značaja“, rekao je Vučić.

„Nisam slučajno rekao da želim da obiđem svaki toalet u našim školama i domovima zdravlja, jer znam da tu treba da idu naša deca i stari“, rekao je Vučić.

Premijer je školu obišao sa ministrom prosvete Srđanom Verbićem, ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarem, direktorom vladine Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, a ispred zgrade ga je dočekao veliki broj građana.

Vrednost radova na obnovi srednje škole je 31 milion dinara, trebalo bi da budu završeni početkom marta, a pomogla ih je i Evropska unija.

Povezane vesti

Do sad je završena prva faza koja je obuhvatala obnovu fasade škole, izolaciju, zamenu stolarije i rekonstrukciju prizemlja.

Prema rečima direktorke škole Brankice Stojanović, u okviru druge faze biće rekonstruisan krov, promenjene električne instalacije i obnovljen prvi sprat.

„Očekujemo završetak radova početkom marta, ukoliko to vremenski uslovi dozvole“, rekla je Stojanović Tanjugu.

Ona je dodala da je u Svilajncu obnovljena i zgrada Gimnazije, koja je stara više od stotinu godina.

„Urađena je potpuna rekonstrukcija tog objekta, od sanacije temelja do krova, tako da smo sad dobili jedan potpuno osavremljen objekat“, rekla je Stojanović.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh