• BG

  Vukosavljević: Nastavak budžetskog finansiranja RTS i RTV jedna od opcija Vlade Srbije

   

   

  Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević je izjavio da će Vlada Srbije uskoro razmotriti sva rešenja za finansiranje Radio-televizije Srbije (RTS) i Radio-televizije Vojvodine (RTV) i dodao da je „jedna od mogućnosti“ nastavak budžetskog finansiranja javnih servisa.

  „Svako od rešenja ima svoje prednosti, ali i svoje nedostatke, i ja sam uveren da će Vlada Srbije pri donošenju odluke o modelu finansiranja javnih servisa, posegnuti za najrazumnijim rešenjem“, rekao je ministar za portal Cenzolovka.

  Navodeći da će odluka Vlade Srbije biti poznata za nekoliko nedelja, Vukosavljević je kazao da će na nju uticati stanje u budžetu, standard gradjana i finansijski planovi Ministarstva finansija i Vlade Srbije.

  „Moramo da stvorimo uslove da javni servis bude stabilno finansiran, odnosno da ima onoliko sredstava koliko je potrebno za ostvarivanje one misije koja je namenjena javnom servisu“, rekao je ministar.

  Državni sekretar Ministarstva kulture i informisanja Aleksandar Gajović je ranije izjavio da je predlog tog resora da se i 2019. i 2020. godine primenjuje sadašnji model finansiranja javnih servisa, delom od takse, a delom iz državnog budžeta.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com