• Gradovi

  Vulin: Proces jačanja i obnavljanja Vojske Srbije nastavlja se u 2019. godini

  Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je da će u 2019. godini biti nastavljen proces jačanja i obnavljanja Vojske Srbije.

  „2019. godine ova zemlja će biti snažnija za nove borbene i neborbene helikoptere, za nove tenkove i za nove BRDM-ove“, kazao je Vulin na prijemu povodom novogišnjih i božićnih praznika u Domu garde na Topčideru, a saopštilo je Ministarstvo odbrane.

  On je rekao da očekuje da će biti sklopljeni sporazumi o kupovini bespilotnih letelica, kao i da će svaki vojnik biti opremljen novijim naoružanjem i novim uniformama.

  „Samo kada imate moćnu, organizovanu vojsku, možete biti sigurni da će malo ko ili niko i pomisliti da se prema vama ponaša i govori jezikom sile“, kazao je Vulin.

  On je ocenio da je pred Srbijom godina puna izazova u kojoj se formiraju paravojske i govori o stvaranju „Velike Albanije“, kao i da je mnogo onih koji bi voleli da vide Srbiju poniženu i poraženu.

  „Srpsko nacionalno pitanje nije rešeno, i u 2019. godini kao i u svakoj godini pre i svakoj godini posle, radićemo sve da srpsko nacionalno pitanje bude rešeno u miru“, rekao je Vulin.

  Svečanosti na Topčideru prisustvovali su ministri u Vladi, visoki državni predstavnici, predstavnici verskih zajednica, članovi vojno-diplomatskog kora, pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kao i brojne ličnosti iz javnog života, navodi se u saopštenju.

  U Domu garde nastupili su Mešoviti hor Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i Umetnički ansambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“.

  Prikazan je i film u produkciji Vojnofilmskog centra „Zastava film“, koji predstavlja najznačajnije rezultate Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u prethodnoj godini, dodaje se u saopštenju.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com