• Hronika

  Za silovanje i ubistvo Ivane 40 godina robije!

  zatvorFoto: Thinkstock

  Kostiću je do daljeg produžen pritvor, u kojem se nalazi od rasvetljavanja ovog zločina i hapšenja u oktobru iste godine.

  Njemu je sud izrekao kaznu od 40 godina za teško ubistvo i četiri godine za silovanje, ali kako je 40 godina prema našem zakonodavstvu kazna koju je maksimalno moguće izreći, sud mu je tako dosudio jedinstvenu kaznu od 40 godina.

  Sudija Zoran Ganić rekao je da je presuda doneta na osnovu nesporno utvrđenih činjenica i materijalnih dokaza, a posebno imajući u vidu da Kostić nije nijednom pokazao da se kaje za svoj zločin.

  Kostić je osuđen za krivično delo teško ubistvo, jer je devojčicu najpre zatočio u napuštenoj kući, gde ju je silovao, a potom ubio motikom.

  On ima pravo da se žali Apelacionom sudu na ovu presudu.

  On je inače višestruki povratnik. Još kao mladi punoletnik 1993. učestvovao u brutalnom ubistvu Beograđanke Julijane Lukšić (64), koju je sa još jednim saučesnikom zaklao u njenom stanu na Voždovcu. Za to delo bio osuđen je na sedam godina zatvora.

  Telo Ivane Podraščić, koja je nestala krajem jula 2014. godine, nađeno je u oktobru u napuštenoj kući u Rakovici.

  Kako je policija tada saopštila, devojcica je najpre silovana 31. jula, a zatim ubijena tupim predmetom, odnosno motikom.

  Devojcica (14) je, prema tvrdnjama roditelja, 29. jula otišla iz kuće i od tada se nikome nije javljala, a oni su tada naveli da je ona i ranije umela da ode od kuće, ali da se nikada nije dogodilo da je nema toliko dugo.

  Mediji su preneli da je Kostićev DNK pronađen na telu Podraščićeve i da je najpre priznao zločin, ali da je na sudu negirao.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com