Regioni

Златибор „pet friendly“ дестинација

Златибор  „pet friendly“ дестинација

Златибор је и у овој епидемиолошки неповољној сезони привукао многобројне туристе, међу којима је све више оних који овде долазе са својим кућним љубимцима. С обзиром на то многи угоститељски објекти на Златибору у склопу својих услуга нуде и вид „пет фриендлy“ одмора.

Познато је да пси људима дарују пријатељство и одржавају нас здравима, јер захтевају шетње и боравак на отвореном. Самим тим доприносе смањењу осећаја усамљености и стреса.

С обзиром на све што ови кућни љубимци пружају, људи их више него икада доживљавају као породицу и нерадо проводе своје одморе без њих. Једна од основних потреба власника паса је смештај, а затим и сам боравак у туристичком месту, у парковима, шетњама, кафићима, ресторанима…

Најам смештаја за псе на Златибору подразумева трошак који се на дневном нивоу креће од 1.000 до 2.000 динара. Ова најпосећенија српска планина обилује природним лепотама, стазама преко ливада и кроз шумарке погодним за шетње различитог интензитета, идеалним за друштво љубимца.

О томе сведоче и посетиоци и мештани Златибора. Александра, поносна власница хаскија, каже да специфична златиборска клима итекако прија тој раси паса, као и да пространи шумски комплекси и ливаде представљају прави рај за све врсте ових кућних љубимаца.

На сајту Туристичке организације Златибор, у одељку „Kорисне информације“ (у категорији „Пет фриендлy објекти на Златибору“), налази се понуда угоститељских објеката који примају кућне љубимце, уз обавезно контактирање у вези са условима боравка. Ту су сврстани поједини хотели, пансиони, апартманска насеља, ауто-камп.

Осим њих на Златибору постоји и велики број приватних апартмана који примају кућне љубимце, а те информације могу се добити приликом резервације смештаја посредством туристичких агенција. Такође, у готово свим ресторанима који имају баште примају и кућне љубимце.

Н.П.

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh