Hronika

Zločin u Sokobanji: Nađeno oproštajno pismo majke

pismoFoto: Thinkstock

„Ne mogu više da živim u strahu od tebe, niti da trpim tvoja zlostavljanja. Povešću sa sobom i Nataliju, jer bi ti i nju prodao na kocki“.

Ovo je, kako „Novosti“ saznaju, u oproštajnom pismu namenjenom svom suprugu, napisala Ivana Majstorović (36), iz Sokobanje, koja je u utorak uveče, najpre, zadavila gajtanom svoju osmogodišnju ćerku Nataliju, nakon čega se obesila na tavanu svoje kuće u ovdašnjoj Ulici Svetozara Markovića.

Ivaninu majku Gordanu pozvali su iz škole i pitali zašto joj se „ćerka ne javlja na telefon i zbog čega joj unuka nije bila u školi“. Uspaničena žena se popela na prvi spart kuće i tu videla Ivanine stvari i mobilni telefon.

Gordana je odmah obavestila o tome svog supruga Sinišu, koji je pozvao policiju.

Suprug: Ivana mi je nagoveštavala zločin

Pre mesec dana supruga mi je rekla kako će ubiti sebe i dete, ali nisam mogao da poverujem da je zaista spremna da učini tako nešto. Ovo je u sredu policiji u Sokobanji ispričao Dejan Majstorović, otac male Natalije. List navodi i da je Majstorović ispričao da se sa suprugom poslednji put čuo u ponedeljak kada mu je rekla da njihovo dete živi u bedi i nema šta da obuče. Naveo je da je to besmislica s obzirom na to da su bili veoma dobro materijalno obezbeđeni. „Stalno me je optuživala da sam kockar i ženskaroš. U braku smo bili od 2007. godine i činjenica je da smo od samog starta imali mnogo nesuglasica“, rekao je Majstorović. Inače, Dejan Majstorović je, prema priči komšija, bio veoma vezan za ćerku Nataliju, kao i ona za njega. Svaki slobodan trenutak koristio je da bude sa svojom mezimicom. Poslednji put video je pre desetak dana, na proslavi njenog rođendana.

Počela je potraga za majkom i ćerkom, koja je potrajala nekoliko sati. Konačno, jedan od policajaca se popeo na tavan, koji niko nije koristio, i tu ugledao stravičan prizor – Ivana je bila obešena o gredu, dok je u ormaru pronađeno telo njene ćerke. Nezvanično, nesrećnu devojčicu je usmrtila produžnim gajtanom.

Prema nepotvrđenim informacijama, Natalija se nekoliko minuta borila za život i otimala se, ali nije mogla da savlada majku. Ljudima koji su obavili uviđaj, navodno, nije bilo jasno kako Majstorovićevoj nije proradio majčinski instinkt. U pismu roditeljima Ivana je, navodno, napisala:

„Dejan mesecima nije dolazio, a onda mi je nedavno rekao da će se odreći deteta. Uzimao mi je pare iz novčanika, hteo je i moj auto da proda. Odlazio je noću i nije se javljao na telefon. Varao me je. Zbog svega toga, ne želim da moje dete odgajaju maćehe.“

Nekoliko poslednjih rečenica Ivana je posvetila roditeljima, kojima se „izvinila što im nanosi bol“.

„Natalija i ja idemo na bolje mesto. Proklinjala sam svaki dan što živim. Idemo kod Nidže (Ivanin pokojni brat), tamo smo na sigurnom. Htela sam da proživite srećno starost, ali sada izvinite zbog svega. Majstorovići su me uništili.“

„Ivanin suprug radi u Francuskoj i povremeno dolazi u Sokobanju“, ispričao je za list jedan od komšija. „Baš je dolazio pre desetak dana, kada su Nataliji slavili osmi rođendan.“

Sagovornik „Novosti“ kaže da je Ivana uvek bila vesela i da nikada nije pokazivala da je zbog nečega uznemirena.

Komšijama je, kaže, bilo čudno što se, ubrzo nakon što se Natalija rodila, iz Beograda, gde je živela sa suprugom, Ivana vratila u rodno mesto, kao i to što je njen suprug, kasnije, otišao u Francusku.

„Ivana nije imala nikakvih finansijskih problema. U centru Sokobanje držala je vilu ‘Natalija’, koju je nazvala po ćerki, sa 15 apartmana koje je izdavala. Roditelji joj drže firmu za tehnički pregled vozila i veoma su pristojno živeli“, dodao je sagovornik.

„Novosti“ saznaju od izvora bliskih istrazi da ništa nije upućivalo na ovu nesreću, da se Ivana kobnog dana, čula sa majkom, koja je bila na poslu. Kazala joj je da je sve u redu i da sprema Nataliju za školu.

Kako se ispostavilo, Ivana je, nakon razgovora sa majkom, pozvala ćerku da se popne sa njom na tavan. Tu je dete, nezvanično, zadavila gajtanom, nakon čega je telo stavila u ormar. Posle toga, sebi je stavila omču oko vrata i – ubila se. Međutim, to tek treba da potvrdi istraga i obdukcija, čiji se rezultati očekuju uskoro.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh