• Crna Gora

  Албански форум: У Црној Гори ће се вијорити албанска застава

   Застава Албаније је национална застава свих Албанаца, где год живе, и вијориће се и у Црној Гори – поручило је Удружење „Албански форум” поводом најаве Министарства културе Црне Горе да ће поднети кривичну пријаву због истицања албанске заставе на једној недавној манифестацији.

  „Албански форум” наводи да су Албанци и њихова дијаспора дали пуну подршку обнови црногорске независности 2006. године, и свим евро-атлантским интеграционим процесима Црне Горе, те да у тим процесима та застава није сметала, преноси Бета.

  Црногорско Министарство културе саопштило је да ће поднети пријаву против организатора скупа на реци Цијевни јер је застава Албаније била истакнута без државне заставе Црне Горе.

  Министарство је најавило да ће кривичну пријаву поднети и против организатора манифестације у Херцег Новом, на којој су интониране песме „Онамо ‘намо” и „Тамо далеко”, а окупљени су марширали с тробојкама са српским грбом и амблемом с четири „оцила”.

  Зато је Удружење навело да „ви данас албанску заставу упоређујете с неким другим заставама и скуповима! Нећемо дозволити да Ви господо кажњавате грађане Малесије, и уједно упоредите овај културни скуп, (на Цијевни) на којем се само певало, играло и славило, са скуповима на којима се прозива мржња, и шовинистичке поруке, не само према Црној Гори, него и другим суседним државама”.

  „Албански форум” је поручио да на нивоу свих националних партија треба да се размори даље учешће у власти у којој је министар који има такав став према културним активностима Албанаца, током којих се, како наводи Удружење, „неизоставно вијори и вијориће се застава Албанаца”.

  Извор: Политика
  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com