• Crna Gora

  Darmanović: Nema potrebe za alarmiranjem NATO-a zbog nesuglasica sa Srbijom

   

   

  Ministar spoljnih poslova Crne Gore Srdjan Darmanović rekao je danas da „za sada nema potrebe za alarmiranjem NATO-a u vezi sa trenutnim nesporazumima sa Srbijom“.

  On je to rekao u Podgorici na pitanje novinara o tome da li ima kontakte sa NATO „u kontekstu povremeno narušene bezbednosne situacije i uplitanja jedne susedne države u unutrašnje stvari Crne Gore“.

  „Naravno, ukoliko procenimo da je vidno ugrožena bezbednost zemlje, postoje mnogi mehanizmi unutar NATO-a koji mogu da se koriste“, rekao je Darmanović posle sastanka s gostom iz Hrvatske, ministrom spoljnih i evropskih poslova Gordanom Grlićem Radmanom.

  Darmanović je izrazio uverenje da će se političkim putem naći rešenje „za te odnose koji sada nisu na najboljem nivou“.

  Grlić Radman je rekao da se nada da će Hrvatska uskoro otvoriti granice prema trećim zemljama, te i prema Crnoj Gori.

  On je rekao da se Hrvatska uskladila sa evropskom politikom u okviru suzbijanja pandemije.

  „Komunikacija o tom pitanju postoji i granične policije su prilično fleksibilne. Moramo biti jako oprezni, jer nikad ne znamo može li ponovo doći do krize. Merama smo ublažili krizu, ali je sada moramo nadzirati“, rekao je Grlić Radman.

  Dodao je da se moraju poštovati propisi, te zasad preko granice „može da se ide ako se ima jasan razlog“.

  „Nije pitanje da je neko nekoga zatvorio. Tu je uključena postepenost“, rekao je Grlić Radman.

  Hrvatska je otvorila granice za državljane deset zemalja, medju kojima nije Crna Gora, dok ostali moraju imati takozvani „opravdani razlog za ulazak“.

  S druge strane, državljani Hrvatske mogu ući u Crnu Goru bez ikakvih ograničenja jer je Crna Gora dozvolila ulazak državljanima onih zemalja koje imaju manje od 25 zaraženih korona virusom na 100.000 stanovnika, a medju njima je i Hrvatska.

  Beta

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com