• Gradovi

  Deo opozicije razgovarao o uslovima za izbore u Beogradu

   

   

  Deo opozicije ocenio je danas da je neophodno stvoriti fer i poštene izborne i medijske uslove uoči prolećnih izbora za odbornike Skupštine Grada Beograda i da je važno boriti se za to ujedinjeno i bez sujete.

  Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović i predsednik Pokreta „Čuvari Starog grada“ Marko Bastać su na sastanak pozvali predstavnike opozicije, a odazvali su se Narodna stranka, Dveri, Nova stranka, Nova Srbija, Inicijativa „Ne(da)vimo Beograd“, Za zdraviju Srbiju.

  Nisu došli Demokratska stranka, Pokret slobodnih gradjana, Dosta je bilo i Socijaledemokratska stranka.

  Na sastanku su izneti poznati zahtevi za ravnopravan pristup medijima, za sredjivanja biračkih spiskova, za prestanak zloupotrebe državnih resursa u kampanji i za omogućavanje uvida u zapisnike biračkih odbora.

  Predsednik DSS-a Miloš Jovanović rekao je da je borba za fer i poštene izborne uslove u interesu svih stranaka i da zato nije bitno ko inicira sastanke o tome.

  Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić je rekao da je aktuelna vlast „najbahatija do sada“ i da je stanje gore nego 1990-ih godina veka, te je neophodno ujedinjenje svih.

  „Vidite kakva je situacija, moramo da se ujedinimo bez obzira koliko ko vredi. Ne sme da bude sujete, moramo da se ujedinimo ili će biti Srbije ili će je ovi potpuno uništiti“, procenio je Ilić.

  On je rekao da na izbore ne smeju da izadju kao „dekor“ predsednika Srbije i SRS Aleksandra Vučića, već da moraju da postignu dobre rezultate, „da narod vidi da mogu da ga pobede“.

  Ilić je rekao da se pred nedeljne izbore u Mionici „vrši ogroman pritisak“ na glasače i kandidate za odbornike, da „šibadžije ulaze u kuće“, da se manipuliše s potpisima za izborne liste, da se glasovi kupuju i ukaza da će taj „scenario biti ponovljen u Beogradu“.

  Radomir Lazović iz Inicijative „Ne da(vi)mo Beograd je rekao da su „pretnje ekstremista“ učestale, uz odobravanje vladajućih stranaka.

  Predsednik beogradskog odbora Dveri Srdjan Nogo je kazao da su izborna kradja i medijska blokada „već u toku“ i da je Aleksandar Vučić najzastupljeniji u informativnom TV programu, a da se o opoziciji, kada se uopšte spomene, uglavnom govori negativno.

  „Opozicija mora glasno da se izbori za fer izbore ne možemo samo da sedimo i razgovaramo i čekamo kraj pa onda da kukamo“, rekao je Nogo.

  Predsednik Pokreta „Čuvari Starog grada“ i predsednik istoimene beogradske opštine Marko Bastać je rekao da „nije normalno da se u kampanji otvara i po nekoliko metara renoviranog puta pa čak i otvaraju kontejneri“.

  Predstavnica Nove stranke Ljiljana Benać Šantić je rekla da se svi tek pred izbore sete da je izborni zakon loš, a treba ga menjati.

  Predstavnik Pokreta „Za zdravu Srbije“ Milan Paroški rekao je da se izborni uslovi i zakoni stalno krše i podvukao da Aleksandar Vučić kao šef države uopšte ne bi smeo da se pojavi na beogradskim izborima.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com