• Gradovi

  Državni sekretar MUP-a: Predanim radom vatrogasci u prošloj godini spasili 1.265 ljudi

  Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Milosav Miličković izjavio je danas da je u 2018. godini hrabrošću, efikasnošću i predanim radom vatrogasaca u prošloj godini spaseno 1.265 ljudi.

  Miličković, koji je sa načelnikom Sektora za vanredne situacije Predragom Marićem obišao pripadnike vatrogasno–spasilačke jedinice Zemun, pohvalio je sve pripadnike Sektora za vanredne situacije koji su u 2018. godini u Srbiji intervenisali više od 31.000 puta, od čega se 24.588 intervencija odnosilo na gašenje požara.

  Kako je preneo MUP, Miličković i Marić su zahvalili pripadnicima vatrogasno–spasilačke jedinice Zemun na požrtvovanosti i predanom radu tokom cele godine, ali i za vreme novogodišnje noći.

  Državni sekretar je kazao da će MUP nastaviti sa daljim ulaganjem u vatrogasno-spasilačke jedinice kako bi one u izvršenju svakodnevnih zadataka i pružanju pomoći i zaštiti gradjana bile još efikasnije.

  Podsetio je da je u 2018. godini 14 navalnih vozila već isporučeno vatrogasno–spasilačkim jedinicama u Srbiji, a da će isporuka novih vozila, koja su već plaćena, ići sukcesivno tokom ove godine, kako koje vozilo bude izradjeno.

  Prema njegovim rečima, u planu je da u ovoj godini Sektor za vanredne situacije, nakon sprovedenih konkursa, dobije i nove vatrogasce.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com