• Novosti online

  Mali: Prošla godina rekordna po broju rodjenih beba u Beogradu

   

  Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas četiri bebe koje su u dva porodilišta u Beogradu rodjena u prvim minuta nove godine i tom prilikom istakao da je 2017. godine rodjeno više od 25.000 beba u glavnom gradu, što je čini rekordnom godinom.

  Mali je obišao dve devojčice, Bojanu i Andjelu, koje su rodjene u Klinici i ginekologiji za akušerstvo u Višegradskoj ulici i dva dečaka blizance Viktora i Aleksandra, koji su rodjeni u GAK Narodni front.

  Bebe su dobile po 150.000 dinara i besplatna kolica.

  Mali je istakao da je 2018. godina počela „presedanom“, jer su u prvim minutima rodjene četiri bebe, što se nije desilo otkako je on gradonačelnik.

  „Prošle godine je rodjeno više od 25.000 beba, što je čini rekordnom godinom po broju rodjenih beba. Mi stalno pričamo o investicijama, ali zapravo povećanje nataliteta je najbolji pokazatelj koliko smo uspešni, prosperitetni i optimistinčni“, rekao je Mali.

  On je podsetio da od ove godine svaka prvorodjena beba dobija od lokalih vlasti 10.000 dinara.

  „To je bio je jedan od načina da podržimo mlade roditelje, da se imaju još dece“, kazao je on.

  U Beogradu pri rodjenju svaka beba dobija paket i po 10.000 dinara, a one koje su rodjene u socijalno ugroženim porodicama 25.000 dinara.

  Direktor GAK „Narodni front“ Dragan Jeremić kazao je da je od ponoći do šest sati ujutru, u tom prodilištu rodjeno osam beba.

  „Sve majke i deca se dobro osećaju, blizanci su prirodnim putem došli na svet“, rekao je Jeremić i dodao da je prethodne godine u toj bolnici bilo 7.500 porodjaja.

   

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com