• Novosti online

  Vulin: Snažna Vojska Srbije je garant mira i u regionu i Evropi

  Ministar odbrane Aleksandar Vulin ocenio je danas da je Vojska Srbije (VS) spremna i sposobna da ispuni svaki zadatak, dodajući da snažna VS nije garant samo mira u zemlji, već i u čitavom regionu i u Evropi.

  Vulin je tokom obilaska Operativnog centra sistema odbrane u beogradskoj kasarni „Banjica 2“ putem video linka primio izveštaje iz operativnih centara Kopnene vojske, Komande za obuku i Ratnog vazduhoplovstva i protivvazdušne odbrane u kojima se navodi da je stanje u zemlji redovno, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

  Izveštaje su putem video linka podneli i predstavnici iz mirovnih misija Vojske Srbije u Libanu, Kipru i Centralnoafričkoj Republici koji su Vulina obavestili da je stanje redovno, da vojnici izvršavaju zadatke i da su svi pripadnici Ministarstva odbrane i VS u mirovnim misijama bezbedni.

  Govoreći o unapredjenju materijalnog položaja pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Vulin je rekao da će svim pripadnicima bezbednosnog sektora plate biti povećane od danas za deset odsto.

  „Materijalni položaj se unapredjuje kroz povećane plate i dnevnice, uvodjenje solidarne pomoći a unaprediće se i kroz masovnu stambenu izgradnju, ali i više i važnije čak od poboljšanja našeg materijalnog položaja, jeste povećanje ugleda i odnosa čitavog naroda i svih struktura prema Vojsci Srbije“, dodao je ministar.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com