• Hronika

  МАСОВНА ХАПШЕЊА КРИМИНАЛАЦА ШИРОМ СРБИЈЕ

   

  0Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић изјавио је да су припадници Министарства унутрашњих послова, у сарадњи са надлежним тужилаштвима, спровели опсежну акцију „Арес“, у оквиру које је ухапшено 360 особа, откривене три лабораторије за прозводњу марихуане, заплењено 167 килограма наркотика и већа количина оружја.

  Стефановић је на конференцији за новинаре прецизирао да је акција, усмерена на сузбијање криминала, пре свега трговине наркотицима, спроведена, на основу вишемесечних истрага на територији 27 општина и градова Републике Србије.

  Ухапшени у овој акцији, како је навео осумњичени су да су починили различита кривична дела, између осталог неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, убиство у покушају, силовање , недозвољене полне радње,  искоришћавање малолетног лица за порнографију, злостављање и мучење, изнуда, отмица, разбојништва, тешке крађе и друга кривична дела.

  Стефановић је додао да је полиција у оквиру акције поднела и кривичне пријаве у редовном поступку против још 202 особе, што, како је навео, значи да су укупно процесуиране 562 особе.7

  „Током акције „Арес“, полиција је одузела 167 килограма наркотика – кокаина, хероина, хашиша, марихуане, екстaзија. Откривене су три лабораторије за производњу марихуане, а одузето је и 29 пушака, четири аутоматске пушке, 30 пиштоља, један килограм експлозива, шест бомби, више од 3000 комада муниције“, прецизирао је Стефановић.

  Одузета је и већа количина новца, 19 возила, већи број рачунара и 150 гигабајта педофилског материјала, додао је министар полиције.

  „Полиција наставља рад на сузбијању криминалитета на територији Републике Србије. Овакве акције ће се спроводити и током ове и свих наредних година. Полиција ради пуном паром да покаже да је Србија земља у којој неће бити  некажњених за вршење овакве врсте кривичних дела“, истакао је министар.

  Стефановић је захвалио припадницима Министарства унутрашњих послова на вишемесечном озбиљном раду, захваљујући коме је реализована једна од највећих акција на сузбијању општег криминалитета и постигнути значајни резултати.

  *******

  1 (2)Припадници Министарства унутрашњих послова – Службе за борбу против организованог криминала по налогу Тужилаштва за организовани криминал, након вишемесечне истраге усмерене на откривање кривичних дела у вези са кријумчарењем људи, на подручју Београда, Јагодине и Бујановца, ухапсили су петочлану организовану криминалану групу.

  У сарадњи са припадницима Специјалне антитерористичке јединице ухапшени су   С. Н.(28), који се сумњичи да је организатор групе,  Ј. М. (31), С. С. (34) и К. Б. (38), док је против петоосумњичени В.Н. (36) поднета кривична пријава, јер се већ налази у притвору.

  Припадници ове организоване криминалне групе сумњиче се да су од фебрура 2017. године до почетка јуна омогућила недозвољени транзит од близине државне границе Републике Србије са Републиком Бугарском и недозвољени смештај на територији Београда за већи број илегалних миграната.

  Постоје основи сумње да су осумњичени, илегалне мигранте који су на недозвољен начин ушли на територију Републике Србије из правца Републике Бугарске, проналазили преко НН лица непознатог држављанства које борави на бугарској територији.

  Након тога, како се сумња, организован је прихват илегалних миграната у близини државне границе Републике Србије са Републиком Бугарском, транзит преко територије Србије и привремени смештај на територији Београда у циљу њиховог даљег илегалног пребацивања ка земљама Европске уније.

  Имовинска корист коју су остваривали чланови организоване криминалне групе за извршен транзит илегалних миграната, како се сумња, кретала се од 280 до 350  евра по једном илегалном мигранту, док су за обезбеђивање недозвољеног смештаја чланови криминалне групе добијали новчану корист у за сада неутврђеном износу.

  Осумњичени су уз кривичну пријаву приведени Тужилаштву за организовани криминал.2 (3)

  *******

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Новом Саду ухапсили су две особе због постојања основа сумње да су починиле кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

  Ухапшен су М.Ј., који се сумњичи да је починио и кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја и Г.Б.

  Приликом претреса станова које су користили осумњичени, полиција је код осумњиченог М.Ј. пронашла 36.570 грама марихуане, 12.176 грама екстазија, три  пиштоља, 78 комада муниције, оквир за пиштољ, три мобилна телефона, шест  СИМ картица и 9.500,00 динара.

  Претресом сатана осумњиченог Г.Б. осузето је 467,12 грама кокаина, 1.264 грама  марихуане, 197,41 грама екстазија, око килограм хашиша, дигитална вагица за мерење, 1.300, еура и 36.370 динара.

  *********

  Припадници Министарства унутрашњих послова – Службе за борбу против организованог криминала ухапсили су две особе, осумњичене да су починиле кривично дело приказивање прибављање и поседовање порнографског материјала и искоришћавање малолетног лица за порнографију.

  Полииција је код осумњиченог С.Г. (1963) пронашла преко 25 гигабајта педофилског материјала, који је путем интернет мреже преузимао и складиштио у два рачунара.

  Осумњичени ће уз кривичну пријаву, у законском року, бити приведен Посебном  тужилаштву за борбу против високотехнолошког криминала.

  Код осумњиченог, Л.М. (37), полиција је пронашла преко 124 гигабајта педофилског материјала, који је путем интернет мреже преузимао и складиштио у свој рачунар.

  Осумњичени Л.М. терети се и да је починио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, а полиција је код њега пронашла електронску вагицу за прецизно мерење, пола грама спида и око 20 грама марихуане.

  Л.М. је уз кривичну пријаву приведен у Посебно тужилаштво за борбу против високотехнолошког криминала.

  ****

  Припадници Минстарства унутрашњих послова ухапсили су у Београду, приликом примпредаје новца Д.Ћ. (30), због постојања основа сумње да је починио кривично дело изнуде.

  Постоје основи сумње да је Д.Ћ. од 2015. до 2017.године, оштећеном позајмљивао новац  на камату, тако да је на име дуга од око 25.000 евра, оштећени осумњиченом вратио 80.000 до 90.000 евра, као и већи број аутомобила и сатова.

  Сумња се да је Д.Ћ. од краја 2016. године упућивао претње оштећеном и његовој мајци.

  Приликом претреса стана и других просторија осумњиченог, полиција је пронашла и одузела шест аутомобила, 13 ручних сатова, 20 кључева од возила различитих марки, 5.500 евра и 60.000  динара.

  *******

  6Припадници Министарства унутрашњих послова у Пожаревцу, у синхронизованој акцији са припадницима Жандармерије, ухапсили су М.М. (47) , због постојања основа сумње да је починио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и стављање у промет оружја и експлозивних материја.

  Приликом претреса породичне куће и других просторија  осумњиченог, полиција је пронашла ручну бомбу старије производње, пиштоља, два оквира са по осам  метака и оквир за пиштољ без муниције.

  * * *

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Пожаревцу у сарадњи са припадницима Жандармерије, ухапсили су Г.П. (1968), за којим је расписана потерница због издржавања затворске казне од 11 година и два месеца, на коју је правоснажно осуђен.

  Претресом просторија које је користи осумњичени полиција је пронашла око 100 грама марихуане, због чега ће против њега бити поднета кривична пријава због постојања основа сумње да је починио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

  Осумњичени је спроведено је у Казнено – поправни завод Забела.

  *****

  Припадници Минстарства унутрашњих послова у Сремској Митровици ухапсили су Д.Ф. (1982) осумњиченог да је починио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога и недозвољено држање оружја и експлозивних материја.

  Полиција је приликом претреса викенд куће на подручју месне заједнице Врдник, коју користи осумњичени, пронашла лабораторију за производњу марихуане, око 199 грама суве марихуане, 27 комада малих саксија са земљом у којима су  расађиване семенке марихуане, 9 великих саксија са земљом у којим се налазе посађена стабла марихуане висине око 20 сантиметара и 461 семенку марихуане.

  Такође, полиција је пронашла и три метка, за која осумњичени није имао одобрење за држање и самострел за који није имао дозволу за држање.

  *******

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Ваљеву ухапсили су Р.П., због постојања основане сумње да је починио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога и недозвољено држање оружја и експлозивних материја.

  Претресом стана и других просторија осумњиченог, у подруму породичне куће у селу Ратковац полиција је пронашла лабораторију за узгајање марихуане у којој се налази 99 биљака марихуане, као и ловачка пушка и 12 патрона.

  Осумњичени ће уз кривичну пријаву, у законском року, бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Ваљеву.

  *******

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Сремској Митровици ухапсили су Н.С. осумњиченог да је починио кривично дело тешке телесне повреде и недозвољено држање оружја.

  Претресом стана осумњиченог полиција је пронашла гасни пиштољ и 25 комада муниције за њега и ваздушну пушку.

  Н.С. се терети да је дрвеном мотком нанео тешке телсне повреде јеном суграђанину.

  ****

  Припадници Министарства унутрашњих послова ухапсили су у Београду Г.М. (54), због постојања основа сумње да је починио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

  Полиција је приликом претреса стана и других просторија осумњиченог, открила лабораторију за прозвдњу марихуане и запленила око 29 килограма марихуане у сувом стању и око 29 и по килограма марихуане у сировом стању.

  Осумњичени ће уз кривичну пријаву, у законском року, бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Београду.

  * * ****

  Припадници Министарства унутрашњих послова ухапсили су у Београду Н.П. (34), због постојања основа сумње да је починио кривично дело неовлашћено држање опојних дрога.

  Претресом сатана осумњиченог, полиција је пронашла 227,55 грaма кокаин и 3,5 грама марихуана.

  Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен Вишем јавном тужилаштву у Београду.

   

  ******

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Сремској Митровици ухапсили су М.Ј. из Ашање због постојања основа сумње да је починио кривично дело убиство у покушају.

  Осумњичени се терети да је 15. јула ове године, након свађе, оштећеног нож убо у пределу стомака.

  ****

  Припадници Министарства унутрашњих послова – Службе за борбу против организованог криминала, по налогу Oсновног јавног тужилаштва у Сремској Митровици,  ухапсили су две особе због постојања основа сумње да су починили кривично дело фалсификовање исправе прекуцавањем бројева шасије аутомобила.

  Осумњичени, од којих је један власник радионице у којој су се прекуцавали бројеви шасије аутомобила, се терет да су фалсификовали број шасије за возило Волво, које је пронађено у наведеној радионици и одузето.

  * * *

  Припадници Министарства унутрашњих послова – Службе за борбу против организованог криминала у Младеновцу, Аранђеловцу и Крагујевцу ухапсили су четири особе због постојања основа сумње да су починили кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

  Код осумњиченог П.О., одговорног лица једног младеновачког предузећа за спољну трговину и услуге, полиција је пронашла и одузела пиштољ, ловачку пушку,  аутоматску пушку и стартни пиштољ.

  Осумњичени је, уз кривичну пријаву, у законском року приведен Вишем јавном тужилаштву у Београду.

   

  Код осумњиченог Р.Г. полиција је пронашла и одузела шест пиштоља, ловачку  пушку, две цеви за ловачку пушку, три цеви за пиштољ, 21 цев за пушку – пиштољ,  буренце за револвер, 318 комада пиштољске муниције, 169 комада пушчане муниције, 62 комада муниције за гасни пиштољ и 22 патрона за пушке са неолученим цевима, за које Р.Г. не поседује одобрење за набавку, држање и ношење оружја.

  Такође, од осумњиченог је одузето пет ловачких пушака са оружним листом и 369 комада муниције за ловачке пушке.

  Осумњичени је уз кривичну пријаву, у законском року, приведен Вишем јавном тужилаштву у Крагујевцу.

  Полиција је ухапсила и М.Ф., од кога је привремено одузето 10 комада електричних детонаторских каписли. Осумњичени је уз кривичну пријаву, у законском року приведен Основном јавном Тужилаштву у Аранђеловцу.

  Ухапшен је В.Г., од кога је одузето 500 грама пластичног експлозива, 200 грама материје за коју се сумња да је пластични експлозив, два тротилска метка од по 200 грама експлозива, тротилски метак од 100 грама експолозива, три бакарне детонаторске каписле,  алуминијумска детонаторска каписла и 29 комада муниције.

  Осумњичени је уз кривичну пријаву, у законском року, спроведен Вишем јавном тужилаштву у Крагујевцу.

  * * *

  Припадници Министарства унутрашњих послова ухапсили су у Сремској Митровици Д.Н. због постојања сумње да је починио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

  Полиција је претресом плаца у власништву осумњиченог пронашла око четири и по килограма марихуане, спаковане у четири пакета, скривене у пластичном бурету закопаном у задњем делу плаца између два сењака.

  * * *

  Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе криминалистичке полиције, ухапсили су М.В., код кога је приликом претреса стана и других просторија пронађен  оквир од аутоматске пушке са 30 метака, старије ручно рађено полуаутоматско оружје, рукохват од револвера и један оквир.

  Осумњиченом је одузет и аутомобил БМВ.

  * * *

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Новом Саду ухапсили су В.Ђ., због постојања основа сумње да је починио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

  Претресом стана осумњиченог, полиција је пронашла више од два килограма амфетамин и 115 комада муниције различитог калибра.

  Осумњичени ће уз кривичну пријаву бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Новом Саду.

  * * *

  Припадници Министарства унутрашњих послова ухапсили су у Београду П.М. (28), због постојања основа сумње да је починио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

  Приликом претреса стана и других просторија осумњиченог, полиција је пронашла  30 таблета екстазија, 50 грама хашиша, 250 грама марихуане, спид, вагицу за прецизно мерење и одређену своту новца.

  Осумњичени ће уз кривичну пријаву, у законском року, бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Београду.

  * * *

  Припадници Министарства унутрашњих послова ухапсили су у Београду М.С. (1980) и М.С. (1977) због постојања основа сумње да су починили кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја и запленила већу количину оружја и муниције.

  Приликом претреса стана и других просторија осумњичених, полиција је пронашла четири пушке, више делова за оружје и више комада муниције,  кућиште ручног ракетног бацача, десет великих оквира за аутоматску пушку са торбицом за оквире, мањи оквир за аутоматску пушку, оквир за пиштољ калибра 7,65 мм са једним метком истог калибра, један оквир за пиштољ 7,62мм са два комада муниције истог калибра, пиштољска муниција калибра 9мм пара 5 комада, један метак калибра 6,35мм, девет метака на металном носачу калибра, 7.62 мм, шест патрона за ловачку пушку.

  Пронађено је и шест наставака за тромблонске мине, два некомплетна пиштољ НН марке, комплет за чишћење оружја са више комада четкица за чишћење оружја различитих димензија, одсечена цев ловачке пушке, рукохват аутомата са расклапајућим кундаком, сигнални пиштољ, постоље и облога цеви са скривачем пламена од пушкомитраљеза, стартни пиштољ, метална некомплетна палица на развлачење.

  Такође, полиција је пронашла и дрвену палицу, метак за карабин, платнени појас за муницију са десет комада метака различитих ознака са кожном футролом и платненом торбицом за нож, 183 метака за аутоматске пушке различитог калибра.

  Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати, након чега ће у законском року, уз кривичну пријаву, бити приведени Вишем јавном тужилаштву у Београду.

  * * *

  Припадници Министарства унутрашњих послова ухапсили су у Београду и привели Вишем јавном тужилаштву једног малолетника, због постојања основа сумње да је починио кривично дело неовлашћено производња и стављање у промет опојних дрога.

  Полиција је код осумњиченог малолетника пронашла 216,48 грама хероин.

  * * *

  Припадници Министарства унутрашњих послова ухапсили су у Београду Н.Б. (30),  због постојања основа сумње да је починио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

  Претресом стана и других просторија осумњиченог, полиција је пронашла и одузела четири пакетића са око 100 грама хероина, пакетић марихуане и дигиталну вагицу за прецизно мерење.

  Осумњичени ће уз кривичну пријаву, у законском року, бити приведен Вишем  јавном тужилаштву у Београду.

  * * *

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду ухапсили су А.Ђ. (26) због постојања основа сумње да је починио кривично дело неовлашћена  производња и стављање у промет опојних дрога.

  Полиицја је приликом претреса стана и других просторија код осумњиченог пронашла 143 грама марихуане , спаковане у 110 пакетића, и вагицу за прецизно мерење.

  Осумњичени че уз кривичну пријаву, у законском року, бити приведен Вишем јавном  тужилаштву у Београду.

  * * *

  Припадници Министарства унутрашњих послова ухапсили су у Београду Н.П. (1996), због постојања основа сумње да је починио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

  Претресом стана и других просторија осумњиченог, полиција је одузела 364,83 грама марихуане и две дигиталне вагице за прецизно мерење.

  Осумњичени је уз кривичну пријаву приведем Вишем јавном тужилаштву у Београду.

  * * *

  Припадници Министарства унутрашњих послова ухапсили су у Београду В.Р. (41) и Б.Р. (34), због постојања основа сумње да су починили кривична дела неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога.

  Приликом претреса стана, полиција је код осумњиченог В.Р  пронашла 160 грама амфетамин и 10 грама марихуане, а код Н. Б 60 грама хероин,  око пет грама хашиша и 80 грама смеше парацетамола и кофеина.

  Укупна вредност заплењених наркотика процењује  се на око 300. 000  динара.

  * * *

  Припадници Министарства унутрашњих послова ухапсили су у Београду П.М. (40), за којим је била расписана потерница Првог основног суда у Београду због издржавања седмогодишње затворске казне, на коју је правоснажно осуђен због неовлашћене производње и стављање у промет опојних дрога.

  П.М. је предат Првом основним суду у Београду.

  * * *

  Припадници Министарства унутрашњих послова ухапсили су у Београду И.Б. (42), за којим је било расписано више потрага, због постојања основа сумње да је починио више од од 100 различитих превара, на територији Републике Србије.

  Постоје основи сумње да је И.Б., заједно са још једним лицем на непознат начин прибавио три фалсификоване биометријске личне карте на којима се налазила његова фотографија.

  Уз помоћ фалсификованих картица, како се сумња, на којима су се налазила имена као и на фалсификованим личним картама, користећи фалсификоване чекове више различитих банака, осумњичени је куповао робу широке потрошње по Београду и другим градовима у Србији.

  * * *

  Припадници Министарства унутрашњих послова ухапсили су у Београду малолетника, због постојања основа сумње да је починио кривично дело недозвољена производња и стављање у промет опојних дрога.

  Полиција је код осумњиченог приликом претреса стана пронашла 300 грама марихуане, вагица за прецизно мерење и 44.500 динара.

  * * *

  Припадници Министарства унутрашњих послова ухапсили су у Београду Д.М. (41) и В.К. (32) због  постојања основа сумње да су починиле фалсификовале рецепте за лек „Гентропин“, који је хормон раста и на тја начин оштетиле Републички фонд за здравствено осигурање за четири милиона динара.

  Потоје основи сумње да је осумњичена В.К. из једног дома здравља у Београду украла округли печат те здравствене установе и један блок бланко образаца рецепта за издавање лекова,а од непознате особе набавила факсимил лекара.

  Како се сумња, Д.М. и В.К. су, од новембра 2016. године до данас, попуњавале рецепте на лажно име, оверавале их украденим печатом и фалсификованим факсимилом, а након тога у приватним апотекама са фалсификованим рецептима преузимале лек „Genotropin“ и продавале га НН лицима.

  Полиција је код осумњичних пронашла фалсификовани лекарске рецепте и печат.

  Због постојања основа сумње да су починиле 11 кривичних дела фалсификовање исправе и 11 кривичних дела преваре , осумњичене ће уз кривичну пријаву, у законском року, бити приведене Првом основном јавном тужилаштву у Београду.

  * * *

  Припадници Министарства унутрашњих послова ухапсили су у Београду Г.С. (43) због постојања основа сумње да је починио шест кривичних дела разбојништва.

  Г.С. се сумњичи да је у претходна два месеца, на територији општина Нови Београд и Земун, прилазио оштећенима и уз претњу ножем одузимао им новац и драгоцености.

  Осумњичени ће уз кривичну пријаву, у законском року, бити приведен Трећем основном јавном тужилаштву у Београду.

  * * *

  Припадници Министарства унутрашњих послова ухапсили су у Београду Д.Т. (36) због постојања основа сумње да је починио кривично дело изнуда.

  Осумњиченом је од стране Првог основног тужилаштва у Београду одређен притвор до 30 дана, а полиција је код њега пронашла и одузела 2.200 евра.

  ****

  Припадници Министарства унутрашњих послова ухапсили су у Београду В.К. (37), одговорно лице једне агенције за регистрацију возила и Г.Ш. (37) због постојања основа сумње да су фалсификујући уплатнице за регистрацију возила оштетили буџет Републике Србије за око 640.000 динара.

  Постоје основи сумње да су В.К. и Г.Ш. починили 10 кривичних  дела злоупотреба положаја лица и једно кривично дело фалсификовање исправе.

  Полиција је приликом претреса стана и осталих просторија осумњичених пронашла три саобраћајне дозволе, два матрична штампача и два рачунара који су осумњичени користили за штампање текста на уплатницама на местима где је предвиђено да се штампа потврда о уплати.

  Тако фалсификоване уплатнице, како се сумња, осумњичени су прилагали уз захтеве за регистрацију возила.

  * * *

  Припадници Министарства унутрашњих послова ухапсили су у Бору Д.Ц. (29), због постојања основа сумње да је починио кривична дела неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

  Полиција је приликом претреса, код осумњиченог пронашла пушку, два оквира за пиштољ, метак, две епрувете у којима се налази семење марихуане, 30 грама  марихуане,  пиштољ и опрему за узгој марихуане у вештачким условима.

  ***

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Суботици ухапсили су А.А. (36), због постојања основа сумње да је починио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

  Полиција је приликом претреса стана осумњиченог пронашла 850,9 грама марихуане и једна вагицу за прецизно мерење.

  * * *

  Припадници Министарства унутрашњих послова ухапсили су у Бору М.С. (36), због постојања основа сумње да је починио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога

  Полиција је код осумњиченог, приликом претреса пронашла 1.135 грама марихуане и 80 семенки тог наркотика.

  * * *

  Припадници Министарства унутрашњих послова ухапсили су у Бору Д.М. (29), због постојања основа сумње да је починио кривично дело недозвољена производња и стављање у промет опојних дрога.

  Полиција је код осумњиченог пронашла 350 грама хероина  и једну таблету.

  * * *

  Припадници Министарства унутрашњих послова ухапсили су у Врању Б.Г., због постојања основа сумње да је починио кривично дело недозвољена производња и стављање у промет опојних дрога.

  Полиција је код осумњиченог пронашла око седам и по килограма марихуане спаковане у 13 пакета, а на парцели поред породичне куће у пластенику пронађено је  19 биљака марихуане.

   

  * * *

  Припадници Министарства унутрашњих послова ухапсили су у на територији Полицијске управе Врање Д.М. (62) због постојања основа сумње да је починио кривично дело недозвољене полне радње.

  Постоје основи сумње да је Д.М., оштећену девојчицу повео у шетњу, након тога ставио у крило и додиривао по телу.

  Осумњичени ће уз кривичну пријаву, у законском року, бити приведен Основном јавном тужилаштву у Владичином Хану.

  * * *

  Припадници Министарства унутрашњих послова ухапсили су у Врању Н.С. (58) због постојања основа сумње да је починио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних направа.

  Полиција је прилико претреса стана и других просторија осумњиченог, пронашла  ловачку пушку ручне израде и полу-аутоматска пушку, за које не поседује одобрење издато од стране надлежних органа.

  Такође пронађена је и ловачка пушка са оружним листом на друго име и 22 метка.

  * * *

  Припадници Министарства унутрашњих послова ухапсили су у Врању С.А. (49) због постојања основа сумње да је починио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних направа.

  Претресом стана и других просторија осумњиченог, полиција је пронашла две пушке, два пиштоља и 669 комада муниције различитог калибра, за које није поседовао одобрења надлежног органа.

  * * *

  Припадници Министарства унутрашњих послова ухапсили су у Крушевцу И.Н. (34),  због постојања основане сумње да је починио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога и недозвољена производња,држање, ношење и промет оружја и екплозивних направа.

  Приликом претреса стана и других просторија. осумњиченог полиција је одузела 794,7 грама хероина, 432 грама марихуане, пиштољ са пет комада муниције и  пиштољ ручне израде на патроне.

  * * *

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Крушевцу, у сарадњи са Сектором  унутрашње контроле, ухапсили су полицијског службеника Љ.В. (44), због постојања основане сумње да је злоупотребивши службени положај, једом лицу открила да ће бити ухапшено.

  Постоје основи сумње да је Љ.В., кривчно дело починила као руководилац у Одсеку за аналитику и полицијске евиденције, искоришћавањем службеног положаја и информација до којих дошла у вршењу своје службене дужности.

  Због постојања основа сумње да је починила кривично дело злоупотреба службеног положаја, осумњичена ће уз кривичну пријаву бити приведена надлежном тужилаштву.

  * * *

  Припадници Министарства унутрашњих послова ухапсили су у Смедереву Н.Г. (30), због постојања основа сумње да је починио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога и неовлашћено држање опојних дрога.

  Полиција је приликом претреса код осумњиченог пронашла 270 грама марихуане.

  * * *

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Смедереву ухапсили су С.С. (40), због постојања основа сумње да је починио продужено кривично дело силовање.

  Постоје основи сумње да је С.С. у својој кући, јула ове године више пута силовао малолетника.

  Осумњичени ће уз кривичну пријаву, у законском року, бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Смедереву.

  * * *

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Сремској Митровици ухапсили су две особе због постојања основа сумње да су бацили «Молотовљев коктел» на излог пекаре у Старој Пазови, која је у власништву лица албанске националности.

  Због постојања основа сумње да су починили кривично дело изазивање националне, расне и верске мржње и нетрпељивости ухапшени су Н.Ћ. (22) и М.А. (24).

  Осумњичени ће уз кривичну пријаву, у законском року, бити приведени надлежном тужилаштву.

  * * *

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Јагодини ухапсили су М.М. (22) због постојања основа сумње да је починио кривична дела изнуда и противправно лишење слободе у саизвршилаштву са А.М., Ђ.И. и једним малолетником.

  Осумњичени су током јуна и јула ове године, како се сумња, више пута изнуђивали новац, покућанство, белу технику, као и препис листа непокретности породичне куће оштећеног, на име дуга од 4.500 еура које им је дуговао син оштећеног.

  Осумњичени А.М. јула ове године протишрвано је , како се сумња, лишио слободе оштећеног, употребом физичке силе затворио у кућу, у намери да га не пусти док им не препише имовину коју поседује.

  * * *

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Јагодини ухапсили су Е.М., због постојања основа сумње да је починила кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

  Полиција је код осумњичене пронашла и запленила 3.240 комада таблета „ксалол“.

  * * *

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду ухапсили су четири особе осумњичене да су злоупотребивши службени положај новац добијен од странака за регистрацију возила задржавали за себе, а возила регистровали на основу фалсификованих уплатница и на тај начин оштетили буџет Републике Србије за  3.720.000 динара

  Због постојања основа сумње да су починили 32 кривична дела злоупотреба положаја одговорног лица ухапшени су Р.С. (1967), Д.С. (1989), Д.С. (1968) и С.В. (1965).

  Сумња се да су они током  2014. и 2015. године, посредовали у поступку регистрације возила, која је вршена на основу фалсификованих налога за уплату, а новац добијен за регистрацију возила од странака, задржавали за себе.

  Такође, постоје основи сумње да је Д.С., новац добијен за регистрацију возила од странака задржавао за себе, а потом фалсификовао налоге за уплату, заједно са документацијом за регистрацију предавао на шалтеру Полицијске станице Земун, осумњиченој Г.С., која је у то време била службеник Одсека за регистрацију возила.

  Осумњичени су уз кривичну пријаву, приведени надлежном тужилаштву.

  * * *

  Припадници Министарства унутрашњих послова ухапсили су у Београду Н.М. И и И.Д., због постојања основа сумње да су починили кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

  Полиција је приликом претреса код осумњичених пронашла око 30 грама амфетамина.

  ****

  Припадници Министарства унутрашњих послова у Краљеву ухапсили су О.М. због постојања основа сумње да је починио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

  Полиција је приликом претреса стана осумњиченог пронашла три кесе са око килограм и 300 грама марихуане и десет стабиљика те дроге.

  Осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати, након чега ће уз кривичну пријаву бити приведен надлежном тужилаштву.

   

   

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com