• Politika

  Бошко Обрадовић: Напредњаци саучесници у стварању независног Косова

  Председник Посланичке групе Двери, Бошко Обрадовић, обратио се данас на седници Одбора за Косово и Метохију речима, да је веома интересантан наставак позоришне роле, коју овде данас, на седници Одбора, има Марко Ђурић, директор канцеларије за КиМ и Вулинов наследник, који се пред медијима представља као велики Србин и бранитељ КиМ, а у ствари директно учествује у стварању независног Косова и спровођењу антиуставних Бриселских споразума.

  Бошко Обрадовић је рекао да ће Двери, као и до сад, кад год се то од Двери буде тражило, да помогну борбу за очување Косова и Метохије у саставу Србије и  живот и опстанак Срба на Косову и Метохији, без обзира ко се буде налазио на власти у Србији.

  Међутим, ова влада не може очекивати никакву подршку са наше стране, јер је потписала антиуставне Бриселске споразуме, којима су укинуте све  институције државе Србије на КиМ и наш народ практично предала у руке сепаратистичком режиму у Приштини.

  „Влада Србије врши преговоре са спонзором независног Косова. Цео свет зна да на територији КиМ живи сепаратизам и да је ЕУ спонзор независног Косова, а напредњаци управо Брисел представљају као наше пријатеље и чуваре наших интереса на КиМ. Кога то напредњаци више лажу и обмањују?

  Ви сте, господо напредњаци, разбили јединство Срба по питању КиМ. Ви сте склонили Србе, водеће људе са севера КиМ, јер су пружили највећи отпор шиптарском режиму. Више од пола чланова Бриселског споразума не помиње јединство српских општина на северу Косова. О којим то онда пријатељима ви нама причате?

  Све сте урадили у интересу шиптарске власти, и ево Трепча је један доказ за то. СНС директно учествује у стварању независног Косова. Ви сте додатни спонзор стварања независног Косова у сарадњи са ЕУ“ – истакао је председник посланичке групе Двери, Бошко Обрадовић.

  Обрадовић је још додао, да је Српска напредна странка учествовала у шиптарским изборима и тиме дала легитимитет стварању независног Косова.

  Када се Двери буду питале биће поништени антиуставни Бриселски споразуми, биће прекинути преговори о статусу КиМ у Бриселу, где немамо ни једног савезника, ни неутралног посредника, већ страну која директно спонзорише сепаратизам и шиптарски режим. И тема КиМ биће враћена у Савет безбедности УН, где имамо савезнике у Русији и Кини – закључио је Бошко Обрадовић.

  На крају седнице Бошко Обрадовић је тражио да се хитно закаже ванредна седница Скупштине Србије на којој би се ова тема уозбиљила и на којој би министри, на челу са премијером, одговарали на питања народних посланика везана за ову тему.

  Информативна служба Српског покрета Двери

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com