• Novosti online

  Ne vidim smisao sastanka, ne podnosim laka rešenja

  c66012a0c6.jpeg

  BEOGRAD – Premijer Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas, pred sastanka sa političkim liderima Srba iz BiH i RS, žaljenje što su oni odluke doneli unapred, a stavove, suprotno dogovorenom, izneli u javnost i dodao da je sastanak, s obzirom na to, mogao biti i preskočen.

  „Ja ne kršim dogovore koje postignemo. Ne idem u javnost šta je moja politika. Ne podnosim laka i popularna rešenja, kojima je narod oduševljen“, poručio je Vučić uoči današnjeg sastanka državnog vrha Srbije sa liderima Srba iz Sarajeva i Banjaluke o referendumu o Danu Srpske.

  Dodao je da su, mimo dogovora da se ne izlazi u javnost sa stavovima, neki izneli svoje odluke, i izrazio žaljenje što nije imao mogućnost da iznese svoje mišljenje. On je kazao da je noćas imao teške i ozbiljne razgovore sa svojim najbližim saradnicima koji su trajali do jedan sat posle ponoći, i da je i jutros nastavio sa sastancima.

  Premijer je naglasio da ne želi da vrši pritisak, i da je svako vlastan da donosi odluke u okviru svojih rešenja.

  „Krivo mi je što nismo mogli da razgovaramo i da iznesem svoje ideje“, kazao je on. On je rekao da uvek postoje rešenja kojima je narod oduševljen, ukazujući da bi, da je pitao narod hoćemo li da uđemo u mere fiskalne konsolidacije, bio ličnovan.

  „Uvek sam donosio najteže odluke sam sa vladom, a danas možemo da se pohvalimo rezultatima. Pokažite mi više od pet zemalja u Evropi koje mogu da se porede sa nama. Uspeli smo, jer nismo donosili popularna rešenja“, naglasio je on. Takođe je podsetio da danas u posetu Beogradu dolazi hrvatski član Predsedništva BiH Dragan Čović, rekavši da će biti dočekan kako to priliči, u želji za najboljim odnosima sa svima.

  Prema pisanju Blica, Vučić je saradnicima kazao da je imao dogovor sa predsednikom RS Miloradom Dodikom i srpskim članom Predsedništva BiH Mladenom Ivanićem da ne izlaze u javnost sa svojim stavovima pre nego što svi zajedno sednu i razgovaraju. Ali, posle intervjua koji je Dodik sinoć dao televiziji N1, Vučić ne vidi smisao održavanja današnjeg sastanka i smatra dogovor prekršenim.

  Vučićev stav je, prenosi izvor lista, da Srbija ne treba da podilazi međunarodnoj zajednici i da je smatra delimično odgovornom za sve što se u regionu dešava, te da neće vrsiti pritiske na Republiku Srpsku.

  NOVOSTIDANA.RS

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com