• Gradovi

  Ниш: медијима 30 милиона динара више него прошле, а 20 мање него 2016. године

  Буџетом Града Ниша за ову годину планирано је да за суфинанирање медијских пројеката буде издвојено око 50 милиона динара, што је за 30 милиона више у односу на претходну годину.

  Ипак, како су у Нишу рекли УНС-у, колико ће тачно бити издвојено за Конкурс зависиће првенствено од одлуке колико ће бити потрошено за пренос скупштинских седница.

  „Буџетом је предвиђено увећање за медије у односу на претходну годину, међутим у односу на 2016. годину, износ је смањен. Ово није коначан износ који је предвиђен за Конкурс.

  Када градоначелник или Градско веће донесе одлуку колико ће бити издвојено за пренос скупштинских седница, тада ћемо знати прецизно колико ће бити распоређено за Конкурс“, рекли су из Службе за информисања Града Ниша.

  На Конкурсу за суфинансирање медијских пројеката у 2016. години планирано је око 70 милиона динара.

  У буџету Ниша, објављеном на градском сајту, за програм „Остваривање и унапређивање јавног интереса у области јавног информисања“ планирано је укупно око 60 милиона динара.

  У образложењу буџета наведено је да ће за пренос скупштинских седница и трошкове оглашавања бити издвојено шест милиона динара, док ће за специјализоване услуге, односно суфинансирање пројеката од јавног интереса у области јавног информисања бити одвојен 51 милион динара.

  Ниш је планирао и да у 2018. години за унапређивање јавног информисања особа са инвалидитетом издвоји 670 хиљада динара. Овај износ, како су рекли УНС-у у Нишу, биће утрошен за презентацију градског сајта, односно увођење звучних или знаковних записа на сајту града Ниша.

  Аутор: Ј. П. ИзворУНС

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com