• Saopštenja

  Novi uslovi za bezbedniju registraciju internet domena

  BEOGRAD – Novi Opšti uslovi o registraciji naziva nacionalnih internet domena RS i .SRB i novi Sistem za registraciju „RSreg 2.0“ doneli su od 26. jula veću bezbednost i efikasnost u tom postupku.

  Kako se navodi u saopštenju Registra nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS) važna promena je u tome da će oni koji registruju domen ubuduće dobijati poruku e-pošte za potvrđivanje registracije, kao i da će se ostale procedure odvijati kroz slanje autorizacionih kodova.

  Fondacija RNIDS istakla je da registrante nacionalnih internet domena da je njihova važeća i aktivna adresa e-pošte neophodna za potvrđivanje podataka o registrovanom nazivu domena, kao i za sve buduće kontakte u vezi sa izmenama podataka o domenima.

  Odmah po aktiviranju novoregistrovanog naziva domena, registrantu na njegovu adresu e-pošte stiže sistemska poruka od RNIDS-a, na koju treba odgovori u roku od 20 dana, klikom na link za potvrđivanje registracije i podataka o nazivu domena.

  Ako registrant ne odgovori u tom roku od 20 dana, registrovani naziv domena prestaje da bude aktivan, što u praksi znači da internet sajt koji je na njemu prestaje da bude vidljiv, kao i da adresa e-pošte sa tim domenom prestaje da bude upotrebljiva.

  Kako se dodaje neaktivnost traje sve dok registrant ne obavi potvrđivanje registracije i podataka o nazivu domena.

  Detaljnije informacije o ovim novinama i korisni saveti o nacionalnim internet domenima nalaze se na http://domen.rs, a podaci o nazivima domena su dostupni na http://domen.rs/whois.

  Opšti uslovi o registraciji naziva nacionalnih internet domena nalaze se na https://rnids.rs/uslovi.

  Foto Tanjug/ O. Toskić, ilustracije

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com