• BG

  ОПШТИНА БЕЛА ПАЛАНКА СА ОРГАНИЗАЦИЈОМ ХЕЛП ПОМАЖЕ РАЗВОЈУ ПРЕДУЗЕТНИШТВА

   

  Петнаест Белопаланчана потписало је са немачком организацијом Хелп уговоре о додели грантова за започињање самосталних пољопривредних, занатских и услужних делатности.

  Уговори су потписани у оквиру пројекта „Смањење сиромаштва кроз могућности запошљавања у циљу приступања Србије Европској Унији“ који финансира Шведска агенција за међународни развој и сарадњу Сида, а реализује Хелп у сарадњи са Општином Бела Паланка.

  Председник општине Горан Миљковић истакао је да је општина препознала потребу за сарадњом са организацијом Хелп у циљу унапређења предузетништва.

  „На овај начин спроводимо део наше стратегије одрживог развоја општине Бела Паланка, која у једном делу предвиђа управо подршку и развој предузетништва и пољопривреде“ истакао је Миљковић и додао да је преко 60 белопаланчана конкурисало за доделу грантова од којих је њих 15 исте добило.

  Он је честитао свим потписницима и додао да ће им локална самоуправа увек пружити пуну подршку уколико желе да свој бизнис додатно прошире. Немачка организација Хелп је до сада у Белој Паланци реализовао два пројекта у оквиру којих је 35 корисника грантова започело послове у оквиру својих  делатности.

  Представник ХЕЛП-а и шеф канцеларије у Врању, Бане Станојковић захвалио се руководству Беле Паланке на показаној вољи да одговори на све захтеве и потребе које је организација Хелп имала.

  „Створили су тим који је помогао како организацији тако и конкурентима у пројекту“ истакао је Станојковић и захвалио се општини Бела Паланка која је суфинансијер у реализацији пројекта.

  Након пословне обуке корисника који су потписали уговоре следи додела опреме појединачних вредности од по 1.500, 2.400 и 3.600 евра чију набавку врши Хелп.

  Н.П.

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com