• BG

  ПОЈАЧАН РАД СЕКТОРА ЗА НАПЛАТУ ПУТАРИНЕ ЗБОГ ПОЧЕТКА ТУРИСТИЧКЕ СЕЗОНЕ

   

   

  Високе температуре означиле су нешто ранији почетак летње сезоне и самим тим појачан интензитет саобраћаја, који је ЈП „Путеви Србије“ спремно дочекало. Повећан број пролазака возила кроз наплатне станице подразумева да су сви канали за наплату путарине и дистрибуцију картица у функцији 24 часа дневно, без паузe и у ту сврху повећан је број инкасаната и других запослених на наплатним станицама.

  Како се број возила ауто-путевима сваке године повећава, ЈП „Путеви Србије“ је, у циљу спречавања застоја, на видљивим местима у зони наплатних станица, поставило обавештења возачима на српском, енглеском, немачком и турском језику да припреме тачан износ новца за плаћање путарине.

  Плаћање путарине се, осим у динарима, може обавити и у еврима, ако су власници возила са страним регистарским таблицама,  као и платним картицама.

  Најбржи пролазак кроз наплатне станице омогућава електронска наплата путарине (ЕНП), јер значајно скраћује време путовања и омогућава возилима пролазак кроз наплатне станице без заустављања, а уједно представља и јефтинији вид плаћања путарине, јер се одобравају различити попусти.

  У систему тренутно има преко 240 000 корисника уређаја за ЕНП и њихов број се сваке године повећава. Сваки трећи учесник у саобраћају који пролази кроз наплатне станице плаћа путарину електронским путем.

  Продаја и допуна уређаја за ЕНП се врши на 146 продајних места и то: продајним местима ЈП „Путеви Србије“ у Београду (Устаничка улица бр.64/5 и зона некадашње наплатне станице Београд на ауто-путу Е-75) и Новом Саду (Улица краља Петра I 28a), као и на 143 продајна места дуж свих деоница ауто-путева у Србији, на граничним прелазима и у већим градовима преко мреже овлашћених дистрибутера, као што су бензинске станице НИС Гаспром, ОМВ, Еуропетрол, Петрол, Мол Србија, Синеза, Савез возача Србије, Путне таксе д.о.о., Милетић Комерц, пословнице АМСС и Технокопа. Списак овлашћених дистрибутера може се пронаћи на интернет презентацији ЈП „Путеви Србије“ на линку http://www.putevi-srbije.rs/index.php/sr/enp-tag/ovla%C5%A1%C4%87eni-distributeri

  Обавештавамо све наше кориснике да ЈП „Путеви Србије“ активно ради на модернизацији својих услуга како би олакшало возачима коришћење путева. У току су радови на проширењу 16 постојећих наплатних станица и изградњи 22 нове. Такође, корисницима је омогућено коришћење бесплатног бежичног интернета на одмориштима дуж ауто-путева.

  Планирана је инсталација додатних 10 електро пуњача на нашим путевима, а у овом тренутку сви корисници аутомобила на електрични погон могу своја возила допунити на пет постојећих електро пуњача на платоима следећих чеоних наплатних станица:

  • „Суботица Југ“ у смеру Суботица-Београд,
  • „Шид“ у смеру Шид-Београд,
  • „Београд“ у смеру Београд-Ниш,
  • „Димитровград“ у смеру Димитровград-Ниш,
  • као и на платоу бивше наплатне станице „Београд“ код Бубањ потока у смеру Београд-Ниш

  ЈП „Путеви Србије“ омогућило је учесницима у саобраћају да се путем портала на ауто-путевима и апликације за мобилне телефоне ЈП „Путеви Србије“ информишу о евентуалним задржавањима на наплатним станицама, прекидима саобраћаја, стању коловоза, временским приликама и другим неопходним информацијама.

  Како се приликом високих температура спорије реагује и слабије опажа, молимо све учеснике у саобраћају  да посебно буду опрезни, обрате пажњу на радове, прилагоде брзину кретања условима на путу, поштују ограничења брзине и постојећу саобраћајну сигнализацију.

  ЈП „Путеви Србије“ свим учесницима у саобраћају жели срећан пут!

  ЈП „Путеви Србије“

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com