• Južna Srbija

  Предраг Даниловић на Факултету спорта и физичког васпитања

  danilovic dif bratic 4Председник Кошаркашког савеза Србије и прослављени кошаркаш Предраг Даниловић био је у среду 31. маја специјални гост на Факултету спорта и физичког васпитања у Нишу.

  Председник КСС је пред пуним амфитеатром одржао предавање пред студентима, професорима и спортским стручњацима о најновијим дешавањима из света кошарке.

  Он је говорио о богатој играчкој каријери, великим успесима са клубовима и репрезентацијом и одговарао на питања присутних.

  – Веома је тешко у неком кратком року урадити за неког нешто епохално, али је сигурно да неке ствари које радимо временом остају неким будућим генерацијама.danilovic dif bratic 3

  Тако ће, пре свега, њихово знање да побољша стање у било којој сфери друштва, самим тим и у спору – рекао је Даниловић.

  Предраг Даниловић је након уводне речи одговарао на питања присутних и дочарао атмосферу која је пратила његову играчку каријеру.

  Како каже декан Факултета спорта проф. др Милован Братић, овим гостовањем првог човека српске кошарке нишки Факултет спорта и физичког васпитања наставио је праксу гостовања најутицајнијих спортских личности на обележавању завршетка академске школске године.

  danilovic dif braticФакултет спорта и физичког васпитања из Ниша је проглашен за један од 300 најбољих факултета у овој области на свету.

  Наиме, Факултет спорта и физичког васпитања је према академском рангирању светских универзитета – Шангајска листа, ушао међу 300 најбољих факултета и департмана спорта на свету.

  Ранг листа, која је први пут објављена ове године, састављена је на основу индексираних радова у Wеб оф Сциенце, укупног броја цитата, цитата по објављеном раду, радова објављених у најбољих 25% часописа, и процента објављених радова насталих у сарадњи са страним ауторима.

  Постигнуће Факултета спорта и физичког васпитања, као прве институције Универзитета у Нишу која је својим радом успела да обезбеди место на најпрестижнијој академској листи, представља добар корак ка остварењу општег циља Универзитета – да путем квалитетних радова буде сврстан на мапу најбољих светских универзитета.

  Љ.П.

  Фото: Милош Стаменковић, Факултет спорта

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com