• Gradovi

  Pretnje makedonskim poslanicima, deo dobio policijsko obezbedjenje

  Deo makedonskih poslanika koji su glasali za početak izmena Ustava Makedonije za promenu imena države su pod 24-časovnom policijskom zaštitom zbog njihove sigurnosti, preneo je danas portal nedeljnika Fokus.

  U tekstu se navodi da su pod policijskom zaštitom zbog pretnji, ne samo poslanici opozicionog VMRO DPMNE, koji su isključeni iz stranke jer su podržali predlog makedonske vlade, već i poslanici vladajuće većine.

  „Deo poslanika je sam zatražio zaštitu, a za deo je odlučila policija“, piše Fokus pozivajući se na nazvanične informacije iz Ministarstva unutrašnjih poslova Makedonije, ali ne navodi koliko je poslanika pod zaštitom, od 80 koji su glasali za početak ustavnih izmena u skladu sa dogovorom sa Grčkom.

  Premijer Makedonije Zoran Zaev je u petak uveče, odmah nakon glasanja u parlamentu, obećao grupi od osam poslanika koalicije VMRO DPMNE da će biti zaštićeni zajedno sa svojim porodicama.

  Nakon što je predlog Vlade Makedonije za otpočinjanje ustavnih izmena dobio „zeleno svetlo“ u parlamentu na društvenim mrežama su pojačane uvrede i pretnje poslanicima koji su glasali „za“.

  Na fejsbuk stranicama tih poslanika objavljuju se nove pretnje, uvrede i vulgarne poruke, a u jednoj objavi se poziva na likvidaciju sedam poslanika VMRO DPMNE, koji su isto veče isključeni iz stranke, uz objavljivanje njihovih umrlica.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com