• Istočna Srbija

  SNS PORAZEN U ZAJECARU

  IZBORI GLASANJE NOVOSTIDANA.RSZAJEČAR – Premanezvaničnim rezultatima izbora, u Zaječaru ubedljivo je pobedio Pokret za Krajinu, koju predvodi Boško Ničić, bivši gradonačelnik Zaječara, saznaju „Novosti“. Od 50 odsto obrađenih biračkih mesta, Pokret za Krajinu osvojio je 32odsto, koalicija oko SNS 27 odsto, Koalicija LDP DS, SDS 20 odsto i 11odsto SPS, Jedinstvena Srbija, ostali su ispod cenzusa.

  – Na osam biračkih mesta bilo je glasanja bez ličnih isprava, nekorišćenja nevidljivog spreja i ne proveravanja UV lampom – navode u CRTI, dodajući da su zabeležena dva slučaja da član biračkog odbora vodi paralelan spisak glasača.

  VRBAS – Prema  nezvaničnim rezultatima, saopštenim sinoć, najviše glasova na lokalnim izborima u Vrbasu i Odžacima dobila je koalicija okupljena oko SNS. Iz izbornog štaba SPS saopšteno je da je lista“Aleksandar Vučić – brže, jače, bolje“ osvojila 41 odsto glasova, asocijalisti 23 odsto. Svih šest lista, inače, prešlo je cenzus i obezbedilo ulazak u lokalni parlament. Koalicija „Oslobodimo Vrbas“ (DS,SDS i LSV) je, na osnovu izveštaja socijalista, koji su najbrže obradili podatke sa biračkih mesta, dobila poverenje 11,9 odsto izašlih birača,Pokret socijalista – Aleksandar Vulin i SRS preko 7 odsto i GG „Dosta je bilo – Saša Radulović“ 6,3 odsto. U OIK kažu da su imali nekoliko prijava o razvoženju birača na glasanje, a navodno su i neki glasači slikali svoj listić ili ga obeležili određenim znakom. Socijalisti, ali i SNS su prijavili policiji da su posle glasanja napadnuti njihovi aktivisti. Kako je ispričao jedan od predstavnika SPS Damjan Milović, njegov automobil presrelo je pet-šest kola i kad je izašao pitali su ga: „Za koga radite?“ Kad je rekao da je to SPS, počeli su da ga udaraju, kao i njegovog prijatelja Martina Samardžića, koji je prevezen u Hitnu pomoć.

  Iz SNS su saopštili da su sedmorica nepoznatih nakon psovki fizički napali dvoje njihovih budućih kandidata za odbornike Draga Bjelića i Jelenu Antić i otelo im stranački materijal.

  KOVIN – Lista „Aleksandar Vučić – brže, jače, bolje“ dobila je 43,7odsto, drugi su socijalisti sa koalicionim partnerima 14,5 odsto, a iza njih je Jedinstvena Srbija sa 12,2 odsto. „Grupa građana Kovin može bolje- dr Ivan Dotlić“ osvojila je 9,19, a iza njih je „Demokratska stranka -dr Vladimir Tasić“ sa 8,58%. Savez vojvođanskih Mađara je dobio 5,43%.

  Oni su birali između osam lista za 45 mesta u Skupštini.

  ODžACI – Prema izveštaju liste „DS – Aleksandar Dikić“ (osvojila 7 odsto glasova), u Odžacima je SNS sa svojim koalicionim partnerima dobio 55,5 odsto podrške, SPS 17,8, GG „Odžaci mogu bolje“ 8,1, SRS 6,9 i GG „DJB -Saša Radulović“ 2,5 odsto.

  Prema podacima iz Opštinske izborne komisije od ukupno 9.778 birača na 29 biračkih mesta glasalo blizu 70 odsto građana sa pravom glasa. Birali su između šest lista za 27 mesta u Skupštini opštine. U OIK-u kažu da do popodne nije bilo prijava nepravilnosti.

  KOSJERIĆ – Prema podacima iz Opštinske izborne komisije od ukupno 9.778 birača na 29 biračkih mesta glasalo blizu 70 odsto građana sa pravom glasa. Kako je izjavio Boško Kostić,predsednik Opštinske izborne komisije, koalicija u kojoj su SNS, SPS, PUPS i SDPS osvojili 32,29odsto glasova i tako obezbedili 10 odborničkih mandata, ali nedovoljno za vladajuću većinu jer im fale još četiri odbornika. Druga koalicija sastavljena od DS, SPO i LDP osvojila je 17,12 odsto glasova i imaće pet odbornika. Kako se i očekivalo političku scenu u ovoj opštini uzdrmao je Milan Stamatović, predsednik Opštine Čajetina, koji je bio kandidat i na izborima za predsednika Srbije. Stamatovićeva lista „Za zdravu Srbiju“ osvojila je 11,67 odsto glasova i tri mandata koliko će imati i DSS. Po dva mandata, sa malom razlikom u glasovima, osvojila je Nova Srbija i SNP dok su radikali i Dveri ostali ispod cenzusa.

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com